🎥  | Pattaya geeft streetfood-verkopers in de buurt van Tukcom en Wat Chai tot 1:00 uur in de nacht hun eten te verkopen 

PATTAYA:- De streetfood-verkopers op de South Road voor de Chai Monkol-tempel in de buurt van Walking Street en Tukcom vragen al meer dan een maand aan de gemeente pattaya om verruimde verkooptijden vanwege de verminderde klandizie.

Na een grote vergadering van afgelopen zaterdag, lijkt het erop dat hun verzoek is ingewilligd, althans voorlopig.

De vergadering werd gehouden in het stadhuis van Pattaya. Ongeveer 85 verkopers, de meeste verkopers van voedselkarren, ontmoetten de plv.  burgemeester van Pattaya, Wuttisak Riumkitkan. Ze wilden allemaal de mogelijkheid om ‘laat’ open te blijven, vooral om klanten van en naar uitgaansgelegenheden te bedienen die zijn heropend, zij het als tijdelijke ‘restaurants’.

De verkopers zeiden tijdens de vergadering dat de huidige wettelijke verkooptijden aan de kant van South Pattaya Tai voor de Chai Monkol-tempel tot aan Tukcom van 11:00 uur tot 7:00 uur is en dat dit nu niet toereikend genoeg is om het zout in de pap te verdienen

Bovendien was in de uren geen rekening gehouden met het feit dat uitgaansgelegenheden langzaam de beperkingen versoepelden en klanten en personeel terugkeerden.

Enkele streetfoodverkopers hadden al geprobeerd om om 6:00 uur kraampjes op te zetten voor voetgangers in de avond, wat meer mensen naar de markt heeft getrokken. 

Echter de afdeling stadshandhaving heeft ze uit het gebied verjaagd en zelfs beboet. De wetshandhavers beweerden dat verkopers het voetverkeer in openbare ruimtes hadden geblokkeerd en buiten de wettelijke tijd werkten.

Khun Wuttisak verklaarde tijdens de bijeenkomst: “De wetshandhaving van de stad Pattaya moet hun werk doen en volgt alleen de huidige bevelen op en heeft niets verkeerd gedaan. 

We passen de wettelijke verkooptijden echter tijdelijk aan om 6:00 uur tot 1:00 uur twee maanden na verzoeken van leveranciers als test toe te staan. Als deze proef succesvol is en geen verkeers- of congestieproblemen veroorzaakt, kan het permanent worden.”

De proefperiode van twee maanden zou vrijwel onmiddellijk van start moeten gaan en bestrijkt het gebied nabij de baht-bushalte op het kruispunt van Second Road naar het Tukcom-gebied, waardoor tientallen straatverkopers tot laat open kunnen blijven, wat zowel verkopers als klanten tevreden stelt.

De lezers  worden dringend verzocht geen opmerkingen in te dienen die juridische geschillen kunnen veroorzaken, waaronder lasterlijk, vulgair of gewelddadig taalgebruik, verkeerd gespelde namen,  citaten zonder bron of iets dat kritisch wordt geacht over de monarchie te plaatsen.

Informatie en bron
Illustraties: 77kaoded
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand
Bron: 77kaoded

Eén gedachte over “🎥  | Pattaya geeft streetfood-verkopers in de buurt van Tukcom en Wat Chai tot 1:00 uur in de nacht hun eten te verkopen ”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!