Covid kan begin juli veranderen in een endemische ziekte in Thailand, aldus het Thaise ministerie van Volksgezondheid 

BANGKOK:- Het Thaise ministerie van Volksgezondheid denkt dat de Covid19situatie begin juli voldoende zal verbeteren om als een endemische ziekte te worden beschouwd, zo liet de regeringswoordvoerder weten.

Thanakorn Wangboonkongchana zei dat het ministerie in zijn laatste rapport aan premier Prayut Chan-o-cha geschreven had dat de pandemische situatie blijft verbeteren, dus de status ervan moet medio dit jaar worden veranderd in endemisch.

De woordvoerder citeerde ook premier Prayut die gezegd had dat de pandemische situatie in Thailand dankzij de uitrol van vaccins door de regering en goede openbare gezondheidszorg was gestabiliseerd.

Hij zei dat de premier ook het publiek bedankte voor het vertrouwen in zijn regering, en voegde eraan toe dat hoewel het aantal nieuwe gevallen nog steeds hoog is, het begint af te nemen.

Eerder zei dr. Sumanee Watcharasin, de assistent-woordvoerder van het administratief centrum voor de Covid19 beheersing, het CCSA, dat Spanje, India en China damen met de staat Californië in de VS zich voorbereiden om het Covid19 virus als een endemische ziekte te behandelen.

Als mensen eenmaal als endemisch zijn verklaard, kunnen ze hun leven weer normaal gaan leiden, zei ze.

Voordat het werd aangekondigd als een endemische ziekte, heeft het ministerie van Volksgezondheid samen met universiteiten en andere overheidsinstanties acht gebieden bestudeerd die Covid-hotspots waren en 44 andere gebieden waar minder infecties waren.  Het doel van de studie was om te zien of het land klaar is om te gaan met de ziekte die endemisch wordt verklaard.

Khun Sumanee zei dat de studie tot de volgende conclusie kwam:
• Thailand heeft de pandemie met succes het hoofd geboden dankzij goed leiderschap, goed management, goed personeel, een goed aanbod van medicijnen en medische voorzieningen, een goed aanbod van vaccins, goede operaties en goede deelname van alle sectoren.
• Verschillende landen, waaronder Thailand, denken dat de pandemie voorbij is omdat nieuwe varianten minder gevaarlijk zijn.  Ook vertraagt ​​het besmettingspercentage in Thailand en zou het voldoende moeten verbeteren om in juli in het endemische stadium te komen.
• Thailand’s medische diensten, ziektebestrijdingsmaatregelen, medisch personeel, medicijnen en ziekenhuisbedden staan ​​klaar voor patiënten met ernstige symptomen.  Covid-19-patiënten met milde of geen symptomen worden nu behandeld als poliklinische patiënten die thuis kunnen herstellen.
• Naast het zorgen voor voldoende medicijnen en vaccins, ondersteunt de overheid ook de lokale productie van medicijnen en vaccins voor toekomstige pandemieën.

• De overheid moet pr-campagnes via sociale media versnellen om alle groepen te bereiken, zodat ze kunnen leren zichzelf te beschermen zodra Covid-19 een endemische ziekte wordt genoemd.

De lezers  worden dringend verzocht geen opmerkingen in te dienen die juridische geschillen kunnen veroorzaken, waaronder lasterlijk, vulgair of gewelddadig taalgebruik,  citaten zonder bron of iets dat kritisch wordt geacht over de monarchie te plaatsen.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!