Jomtien staat pop-up  restaurants toe om “voorlopig” het strand te gebruiken als verschillende regels worden gevolgd

JOMTIEN:- De lezers van Olleke Bolleke en bewoners van Jomtien hebben onlangs opgemerkt dat er s’avonds verschillende verschillende populaire visrestaurants in Jomtien en Na Jomtien hun heil hebben gezocht op het strand. Op verschillende plekken worden er verlichtte pop-up zaakjes opgezet, wat de vraag heeft doen rijzen, of dit als binnendringend (landje pik) moet worden beschouwd.

De pop-up restaurantjes, die een verscheidenheid aan stoelen en zitzakken in kampeerstijl omvatten, evenals tafels en verlichte gebieden, kaarsen, muziek en meer, trekken veel gasten aan, dat een deel van het onlangs gerenoveerde strand levendiger gemaakt, maar tevens heeft geleid tot bezorgdheid over mogelijk overtreden van wetten over  aantasting.

Khun Anek Chartchua, een gemeenteambtenaar van de gemeente Na Jomtien, inspecteerde het gebied nadat video’s viraal gingen op TikTok, waardoor veel gasten naar het gebied kwamen om ’s avonds van het strand te genieten terwijl ze eten en drinken van eten en drinken uit nabijgelegen restaurants.

Het leuke idee, ontsproot uit het brein van de 57-jarige khunPairot Kanapitapong, die enkele visrestaurants in de buurt van het strand heeft.  

Hij vertelde tegen khun Anek en lokale media dat hij wist dat het idee waarschijnlijk tegen de wet was, maar dat hij nu van alles van stal moest halen om gasten aan te trekken nadat Covid19 beperkingen zijn bedrijf de afgelopen twee jaar bijna hadden platgelegd.  Hij zei dat het gebied dat ze op het strand gebruikten goed onderhouden was en dat ze het schoon hielden.

Khun Anek is voorlopig akkoord gegaan en heeft hen niet bevolen te stoppen, waarbij ze opmerkt dat de stad contact zou moeten opnemen met het stadhuis en de lokale rechtbanken, maar het was mogelijk dat een overeenkomst, zoals met overkoepelende exploitanten en verkopers van voedselkarren, zou kunnen worden gesloten in  terug voor het schoonhouden van het strand en het vermijden van problemen.  Anek verklaarde echter wel dat bij hem de zorg bestond dat te veel restaurants en verkopers het idee zouden gaan kopiëren en massaal samen met lokale restaurants en ondernemers aan de slag gaan om te kunnen overleven.

Khun Pairot merkte echter op zijn beurt op, dat als het stadhuis of de rechtbanken zeiden dat hij het idee moest trekken, hij hoopte dat er overeenkomsten zouden kunnen worden uitgewerkt.

De lezers  worden dringend verzocht geen opmerkingen in te dienen die juridische geschillen kunnen veroorzaken, waaronder lasterlijk, vulgair of gewelddadig taalgebruik, verkeerd gespelde namen,  citaten zonder bron of iets dat kritisch wordt geacht over de monarchie te plaatsen.

Informatie en bron
Illustraties: 77kaoded
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand
Bron: 77kaoded

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!