🎥 Indrukwekkende drone-video biedt unieke beelden van het nieuwe treinstation van Hua Hin

HUA HIN:- Een video gemaakt door een lokale drone-enthousiasteling biedt een uniek beeld van het nieuwe treinstation van Hua Hin, evenals de algemene voortgang van de aanleg van de nieuwe tweesporige treinlijn.

De video, door op Hua Hin gebaseerde YouTuber, Michael Brown, die het Mike’s Tropical Tech-kanaal beheert, is de nieuwste in een aantal vergelijkbare video’s die een fascinerend luchtperspectief bieden van wat het grootste grote infrastructuurproject in Hua Hin sinds tientallen jaren is.

Mike begon in april 2021 met het delen van video’s van de dubbelsporige spoorlijn, zodat uw nieuwsbeer Olleke Bolleke in Thailand deze op zijn eigen blog mag publiceren. 

Deze nieuwste video, die op 17 januari op YouTube is geüpload, toont de bouw van het grote viaduct op Soi 6.

Mike gaat zuidwaarts langs de spoorlijn en benadrukt de bouw van een voetgangersbrug over de spoorlijn achter het Hua Hin-ziekenhuis, voordat hij verder gaat naar het nieuwe treinstation.

Uit de beelden van Mike blijkt dat er aanzienlijke vooruitgang is geboekt met de bouw van het treinstation, zoals de maker in zijn video aangeeft, ziet de vernauwing van een deel van het dak er bijna volledig uit.

In december vertelde de Thaise Staatsspoorwegen aan Hua Hin Today dat de aanleg van de dubbelsporige lijn in Hua Hin voor ongeveer 89 procent is voltooid, maar iets achterloopt op schema. Naar verwachting zal het project echter nog steeds in januari 2023 worden voltooid en operationeel zijn.

De lijn in Hua Hin vormt eigenlijk twee delen van de route: Nong Pla Lai – Hua Hin en Hua Hin naar Prachuap Khiri Khan.

Eenmaal voltooid, zal de dubbelsporige spoorlijn het reizen van Bangkok naar Phetchaburi, Hua Hin en uiteindelijk helemaal naar het diepe zuiden van Thailand en de grens met Maleisië transformeren.

Volgens Asian Engineering Consultants Corp. Ltd, die toezicht houdt op het project, zal de dubbelsporige spoorlijn de bouw omvatten van:

  • 4 km verhoogde baan bij het station van Hua Hin.
  • De bouw van 423 spoorbruggen.
  • De bouw van 120 viaducteN.
  • De realisatie van 37 U-bocht bruggen.
  • De bouw van 12 onderdoorgangen.
  • De bouw van 33 boxduikers.
  • De realisatie 58 stations en 1 verhoogd station en 9 haltes.
  • De bouw van 1 gecentraliseerd verkeersleidingsgebouw.
  • Het opzetten van 6 containerwerven op Thung Ma Mao Station, Sam Roi Yot Station, Waghor Station, Na Phak Khuang Station, Map Ammarit Station en Sa Pli Station.
  • De Installatie van signalisatie (automatische treinbeveiliging, ATP) en telecommunicatiesysteem langs het spoor.

Ondertussen hebben SRT-functionarissen ook aan Hua Hin Today bevestigd dat het bestaande treinstation en het iconische koninklijke paviljoen van Hua Hin op hun plaats zullen blijven nadat het nieuwe station is geopend.

Momenteel worden plannen gemaakt om van het bestaande station een museum en culturele attractie te maken.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Michael Brown 
Content: Olleke Bolleke in Zuidoost Thailand
Bron: Thai PBS World

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!