Het TMD voorspeldt geïsoleerde onweersbuien, windstoten en hagel in het hoger gelegen Thailand

BANGKOK:- Het Thais Meteorologisch Instituut liet deze morgen weten, dat er zich een westelijke trog over het noorden en de  centrale gedeelte van Thailand beweegt, terwijl de zuidoostelijke wind de nodige regen vanuit Golf en de Zuid-Chinese Zee naar de lagere centrale en de oostelijke regio’s brengt.  

In deze gebieden worden onweersbuien, windstoten en hagel verwacht.  Mensen moeten oppassen voor de ernstige toestand en niet onder grote bomen en onbeveiligde reclameborden te gaan schuilen, de boeren moeten proberen gewasschade te voorkomen.

Het hogedruksysteem bestrijkt nog steeds het bovenland en de Zuid-Chinese Zee, wat resulteert in koel tot koud weer en lichte mist in de ochtend.  

De bergtoppen in het noorden en noordoosten zijn koud tot erg koud met een temperatuur van 7-15 °C.

Het TMD vermeldde verder dat de zwakke noordoostelijke moesson, die over de Golf van Thailand heerst en geïsoleerde onweersbuien naar het zuiden brengt.

In Bangkok en omgeving is het plaatselijk bewolkt en heerst een lichte ochtendmist, de temperatuur ligt in het bereik van de 21 en de 35° Celsius bij een zuidoostelijke wind.

De actuele weersvoorspelling voor de komende 24 uur kunt u ieder uur op Olleke Bolleke Radio in Thailand beluisteren.

Uw weerbeer Olleke Bolleke in Thailand

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!