🎥 | Het Thaise sticky rice met mango verovert het wereldtoneel

PATTAYA:- De Thaise premier Srettha Thavisin uitte zijn vreugde over de recente internationale erkenning van de Thaise keuken, met name het gerecht: “Thaise Mango Sticky Rice”. Het populaire dessert bereikte de tweede plaats op de lijst van de ’26 best beoordeelde mangogerechten’ van TasteAtlas. een ervaringsgerichte online reisgids voor traditionele gerechten.

“TasteAtlas staat bekend om zijn nauwkeurige beoordelingen van voedselcritici van over de hele wereld. “Dit maakt deze prijs bijzonder waardevol voor Thailand”, zei de premier, en benadrukte hoe het succes van het populaire dessert de wereldwijde erkenning van de Thaise keuken weerspiegelt.

Naast de Mango Sticky Rice, die zoete mangoschijfjes combineert met plakkerige kokosrijst, stonden er nog vier andere Thaise mangogerechten in de top 26. Dit zijn onder meer de Thai Green Mango with Sweet Fish Sauce op nummer 10, de Thai Mango Spicy Salad op nummer 11, de zoete vissaus zelf op nummer 16 en de ingelegde mango op nummer 23.

De Thaise regeringswoordvoerder, Khun Chai Wacharonke zei dat premier Thavisin actief werkt aan het wereldwijd promoten van de Thaise keuken. “De regering gebruikt de Thaise keuken als onderdeel van haar zachte machtsstrategie om zowel bekende als minder bekende gerechten onder de aandacht te brengen, waardoor het mondiale bewustzijn en de waardering voor onze culinaire traditie toeneemt”, aldus Khun Wacharonke.

De premier onderstreepte het belang van de unieke smaken, rijke ingrediënten en zorgvuldige bereiding die de Thaise keuken kenmerken. “Onze creativiteit in de keuken wordt nu wereldwijd erkend en gewaardeerd, wat een grote eer is voor ons land”, voegde Thavisin eraan toe.

Deze erkenning is niet alleen een bevestiging voor de Thaise chef-koks en restauranthouders, maar ook een stimulans om de rijke en diverse eetcultuur van het land op het internationale toneel te blijven presenteren.

Olleke Bolleke in Pattaya

Eén gedachte over “🎥 | Het Thaise sticky rice met mango verovert het wereldtoneel”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!