Uit de kluiten gegroeide varanen kruipen in de rioolbuis van Bangkok, wat wat angst en vrees bij de bewoners oproept

BANGKOK:- Onlangs werden in Bangkok twee monsterlijke varanen gezien die in een rioolbuis kropen, wat angst en vrees opriep, maar ook een gevoel van ontzag wekte voor de fascinerende griezelige beestjes die onder de uitgestrekte hoofdstad van Thailand liggen.

In een video die onlangs op op TikTok verscheen, waren twee Aziatische watermonitorhagedissen – elk met een lengte van meer dan 1,80 cm. te zien, die zich een weg probeerden te banen in een afvoertunnel die langs een waterweg loopt.

De een zat al voor de helft in de pijp terwijl het water eromheen stroomde, terwijl de ander geduldig op zijn beurt wachtte.

De video, oorspronkelijk gemaakt door TikTok-gebruiker Mylittledaisayyy, was meer dan 4 miljoen keer bekeken toen hij op 12 juni door muzikant Darrell Craig Harris opnieuw werd gepost als Facebook-reel.

Het veroorzaakte natuurlijk een goed geplaatste toilethumor met o.a.:

“Dit is de reden waarom je kijkt voordat je gaat zitten”,

“Jemig, daarom zat mijn toilet vast.”

De aanblik van twee enorme Aziatische varanen die in een riooltunnel kruipen is niet zo bizar als het lijkt, aangezien bekend is dat deze reptielen tegenwoordig een vast onderdeel vormen van de ondergrondse wereld van Bangkok.

Ze jagen op ratten, slangen en kikkers, maar ook op voedselresten, in het doolhof van ondergrondse tunnels en rioolbuizen van de stad

Een videoclip van TikTok-gebruiker Mylittledaisayyy legt twee grote varanen vast die proberen zich in een afvoerleiding in een kanaal in Bangkok te wurmen. De aanblik heeft gebruikers van sociale media geamuseerd, waarbij sommigen gekscherend suggereerden dat dit de reden zou kunnen zijn voor verstopte afvoeren in de stad. 

Aziatische varanen komen oorspronkelijk uit Zuid- en Zuidoost-Azië en zijn met een lengte van 1,5 tot 2 meter de tweede na de Komodovaraan.

De monitorhagedissen hebben een extreem gespierde bouw, krachtige staarten, scherpe klauwen en kaken met gekartelde tanden en klieren die gif afscheiden. Maar tenzij ze worden achtervolgd of in het nauw gedreven, vormen ze geen bedreiging voor de mens.

Deze reptielen leven gewoonlijk in meren, rivieren, vijvers en moerassen, maar – nu steden hun natuurlijke habitat binnendringen – hebben ze de laatste tijd hun verspreidingsgebied uitgebreid naar riolen en andere stedelijke waterwegen. Af en toe klommen ze uit hun tunnels en dwaalden ze naar openbare ruimtes en zelfs in huizen

Olleke Bolleke in Bangkok

Eén gedachte over “Uit de kluiten gegroeide varanen kruipen in de rioolbuis van Bangkok, wat wat angst en vrees bij de bewoners oproept”

  1. Ik heb zulke varanen gezien van 4 ‘m lang in Comodo zijn ze tegen gekomen in het wild ik was ook effen bang akelige dieren met hun grote tong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!