🎥 | Farang presenteert een Isaanse dans en doet dat uitstekend!

SISAKET:- Er verscheen een TikTok-video waarin een Amerikaan te zien was, die tijdens een ceremonie in de Isaan-provincie Sisaket een traditionele Thaise dans presenteerde, de dans werd zo goed uitgevoerd, dat de video onder de thaise bevolking viraal ging. De Thaise gemeenschap prees zijn behendige voetenwerk, dansvaardigheden en toewijding.

De Thaise TikToker Ryansdiary plaatste een video van de 36-jarige Amerikaan Scott Spyway die deelnam aan de parade met verschillende vrouwen uit Issan. De video laat zien dat Spyway heel voorzichtig is met elke stap van de dans.  

Veel Thaise netizens reageerden op de video en zeiden dat ze zijn dansbewegingen en houding waardeerden.  Thaise burgers schreven ondermeer:

“Zijn gezicht ziet er heel stoer uit, maar zijn danspasjes zijn erg indrukwekkend!”
“Zijn dans kwam voort uit zijn innerlijk gevoel.  Cool!”
“Zijn stappen zijn allemaal correct!”
“Hij doet het uitstekend!”
“Ik hou van je houding!  Bedankt voor je deelname aan de traditionele Thaise cultuur!”

Het festival dat Spyway bijwoonde, is een jaarlijks religieus festival genaamd Sand Don Ta.

Tijdens deze ceremonie gaan Thais-Cambodjaanse mensen, voornamelijk in de Isaan-provincies van Thailand, naar de tempel om te bidden voor familieleden die al zijn overleden. De ceremonie omvat ook een lange parade waaraan dansers in traditionele Thaise kledij deelnemen met verschillende offers. De dansers bewegen in een soort conga totdat ze hun bestemming bereiken, b.v.  B. een tempel waar ze stoppen en bidden.

De media interviewden Spyway en zijn 30-jarige vrouw Chantima Intawan gisteren. Hij zei dat hij een balletmeester is en graag danst.  Hij voegde eraan toe dat zijn buren hem uitnodigden om deel te nemen aan de parade en dat hij twee tot drie dagen met andere vrouwen oefende ter voorbereiding op het evenement.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: TikTok 
Content: Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand 
Bron: The Thaiger

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!