Politie in Noord-Thailand weet beslag te leggen op 6 miljoen methamfetaminetabletten

CHIANG RAI:- De politie in het district Mae Suay, in de provincie Chiang Rai, heeft ongeveer 6 miljoen methamfetaminepillen in beslag genomen en daarbij na een wilde achtervolging een verdachte gearresteerd

De vermoedelijke smokkelaars werden opgemerkt door de politie van Mae Suay die in twee pick-up trucks over de weg Mae Lao-Mae Suay in het Mae Suay-district van Chiang Rai reden, zo maakte een politiewoordvoerder tijdens een persconferentie bekend.

 De politie van Mae Suay achtervolgde de twee voertuigen en nam contact op met de politie van Mae Lao om een ​​controlepost op te zetten en ze te onderscheppen. Toen ze het controlepunt naderden, keerden de twee pick-ups over de middenberm en reden terug naar Mae Suay.

De politie zette de achtervolging in en trof een van de pick-ups aan aan de kant van de weg in Moo 1 Village in Tambon Mae Prik.  De bestuurder vluchtte en liet 31 zakken achter met 5.999.000 meth-pillen, aldus de politie.

Het andere voertuig werd later onderschept door de politie in Mae Suay op Tha Ko-Wiang Pa Pao Road.  De bestuurder werd gearresteerd.

Van 1 oktober vorig jaar tot 25 september heeft de provinciale politie van Regio 5 25.739 drugsverdachten gearresteerd in 28.875 gevallen en 178,8 miljoen methpillen, 1,2 kilo crystal meth, 28,3 kilo heroïne, 195 kilo  opium en 151 kilo ketamine in beslag genomen en drugsgerelateerde activa voor in totaal ongeveer 636 miljoen baht in beslag genomen, zo maakte luitenant-generaal Piya aan de verzamelde pers bekend.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Noord-Thailand 
Bron: Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!