500 monniken dalen tijdens het Tak Bat Devo-festival de Sajaekrand berg in Noord-Thailand af, 

UTHAI THANI:- Het einde van de boeddhistische vastentijd valt dit jaar op 10 oktober 2022. Het “Ok Phansa”, wordt dit jaar gevierd in de provincie Uthai Thani in het zuidelijke deel van de noordelijke regio van Thailand met het traditionele Tak Bat Devo-festival. 

De vieringen vallen dit jaar op maandag 10 oktober en dinsdag 11 oktober.

Vervolgens dalen in een indrukwekkende ceremonie meer dan 500 monniken de ene na de andere de 449 treden van Wat Sankat Rattana Khiri op de top van de berg Sajaekrand af en accepteren ze aalmoezen van lokale bewoners en bezoekers.

Vervolgens dalen in een indrukwekkende ceremonie meer dan 500 monniken de ene na de andere de 449 treden van Wat Sankat Rattana Khiri vanaf de top van de berg Sajaekrand af en accepteren ze aalmoezen van lokale bewoners en bezoekers.

De zgn. “Tham Bun”-evenementen voor het verwerven van religieuze verdienste zijn bijzonder populair bij Thaise boeddhisten. Ze zorgen niet alleen voor meer waardering op het karma-account, maar ze zijn ook erg leuk. Het festival wordt afgerond met een gevarieerd entertainmentprogramma 

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: TAT
Content: Olleke Bolleke in Noord-Thailand 
Bron: TAT

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!