🎥 | Eigenaren van goudwinkels in het “Wilde Westen” van Thailand volgen schietcursussen om het aantal overvallen tegen te gaan

TAK:- In de winkelcentra’s in Mae Sot, tegenwoordig ook wel “Dodge City” genoemd, zijn de eigenaren van goudwinkels klaar om een ​​misdaadgolf af te slaan. De winkeliers in de westelijke grensprovincie Tak krijgen vuurwapentraining, nu een epidemie van gewapende overvallen de Thaise kant van de grens met Myanmar in haar greep houdt.

Volgens de Thaise media zijn onlangs drie goudwinkels in de provincie beroofd, terwijl het aanhoudend conflict tussen de Birmese junta en onafhankelijke terroristische eenheden net over de rivier de Moie voortwoedt.

De training wordt gegeven als onderdeel van het misdaadbestrijdingsbeleid van de Koninklijke Thaise politie om te zorgen voor veilig gebruik van vuurwapens onder zowel politieagenten als burgers, zo verklaarde de hoofdcommissaris van Mae Sot, kolonel Monsak Kae-On.

De winkelier volgden afgelopen zondag een training op de schietbaan Ban Khang Phibal in Mae Sot, waar ze no-nonsense lessen kregen over schieten, inclusief de juiste houding, hoe je het pistool veilig vasthoudt, hoe je moet richten en de ademhaling onder controle moet houden, en een tal van  dodelijke of levensreddende vaardigheden.

In februari kwam een ​​klant om het leven toen overvallers een winkel in de wijk Phop Phra overvielen.  Gewapende overvallers sloegen vervolgens in mei en eerder deze maand bij verschillend goudwinkels in het hoofddistrict hun slag.

Bij de laatste overval, op 8 december, openden vier overvallers het vuur op de etalage van een goudwinkel, maar de eigenaar schoot terug en verwondde één verdachte.  De politie slaagde erin de gewonde man en een andere verdachte in de kraag te vatten, terwijl wordt aangenomen dat de andere twee overvallers de grens met Myanmar zijn overgestoken.

Er zijn ongeveer 25 goudwinkels in Mae Sot.  Er wordt allemaal verwacht dat de zaken rond het nieuwe jaar, een traditionele tijd om goud te kopen, goed zullen verlopen.

Kolonel Monsak beëindigde het interview met: “Vuurwapentraining kan gunstig zijn voor winkeliers bij het beschermen van hun leven en eigendommen in geval van nood, vooral tijdens de nieuwjaarsvakantie.”

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties:  The Nation
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!