Ministerie van Binnenlandse Zaken Thailand geeft dringende bevelen voor nieuwjaarsviering

BANGKOK:- Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft vijf orders voor nieuwjaarsvieringen uitgevaardigd welke als een dringende schrijven die naar alle provinciegouverneurs is gestuurd. Het ministerieel besluit, dat maandag is uitgegeven, legt uit dat overheidsinstanties en de particuliere sector nog steeds vieringen kunnen organiseren, maar dat organisatoren zich strikt aan de volgende vijf regels moeten houden:

1. De uitgaansgelegenheden moeten op bepaalde tijden sluiten en minderjarige mensen, wapens, drugs en andere illegale voorwerpen buiten hun gebouwen houden.

2. Lokale autoriteiten moeten veiligheids- en wettelijke controles uitvoeren op locaties en gebieden waar nieuwjaarsevenementen worden gehouden.

3. Organisatoren moeten maatregelen nemen om overbevolking te voorkomen, wat een herhaling van de tragedie van oktober in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul kan veroorzaken.

4. Ministerie van Volksgezondheid Covid-19-controles moeten worden uitgevoerd in openbare ruimtes.

5. Lokale autoriteiten en politie moeten tijdens het nieuwjaarsfeest (30 december – 2 januari) regelmatig patrouilleren om de openbare veiligheid en snelle reactie in geval van nood te waarborgen.

Er ontstond twijfel over de nieuwjaarsevenementen in Thailand nadat de regering en de rechterlijke macht hun kantoren hadden bevolen om vieringen te annuleren te midden van landelijke gebeden voor het “herstel” van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Bajrakitiyabha.  De prinses wordt behandeld voor een “hartaandoening” in het King Chulalongkorn Memorial Hospital in Bangkok nadat ze op 14 december haar bewustzijn verloor.

Twee grote nieuwjaarsevenementen werden vervolgens geannuleerd, waarbij Khao San Road het aftellen stopte en Pattaya alleen het vuurwerk van 29-31 december wilde schrappen maar daar nu op terug lijkt te komen. Concerten en beurzen om het nieuwe jaar in te luiden gaan echter gewoon door in beide toeristische steden.

Olleke Bolleke in Thailand 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!