In november gingen er in Thailand 2.684 bedrijven over de kop, waarbij de bouwsector het zwaarst getroffen werd

BANGKOK:- Volgens het departement bedrijfsontwikkeling leed de bouwsector de meeste slachtoffers van de 2.684 bedrijven die in november failliet gingen in Thailand. De bedrijven hadden een totaal maatschappelijk kapitaal van 9,417 miljard baht.

De bouwbedrijven waren goed voor 236 sluitingen.  Op één na zwaarst getroffen was onroerend goed met 108 sluitingen, gevolgd door restaurants met 64 

In november dienden 5.773 bedrijven een registratieaanvraag in, met een kapitaal van in totaal meer dan 20 miljard baht.

De top drie sectoren voor bedrijfsregistratie waren onroerend goed (492 bedrijven), bouw (486) en restaurants (252).

Van de nieuwe geregistreerden hadden 3.600 bedrijven een kapitaal van minder dan een miljoen baht, 2.067 hadden 1-5 miljoen baht, 89 hadden 5-100 miljoen baht en 17 hadden meer dan  100 miljoen baht.

Buitenlandse bedrijven waren in november goed voor 50 aanmeldingen.  Buitenlandse investeringen stegen van januari tot november met 74% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar tot 112 miljard baht.

 De drie grootste investeerders waren Japan (met 12 investeerders), Singapore (met 10 investeerders) en de VS (met zes investeerders).

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties:  The Nation
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!