🎥 | De Thaise minister van Volksgezondheid in diskrediet gebracht, nadat er kinderen op het strand van Pattaya waren gezien die wiet rookte

PATTAYA:- De Thaise minister van Volksgezondheid en de belangrijkste voorstander van de decriminalisering van marihuana, Anutin Charnvirakul, zei dat hij in diskrediet was gebracht nadat er een foto van 9- tot 10-jarige kinderen op Thaise sociale media viraal ging die wiet rookte.

De foto van een groep jonge kinderen die cannabis roken uit een bamboe-waterpijp haalde gisteren, 3 december, de krantenkoppen nadat deze op Facebook was geplaatst door een bezorgde burger, de 35-jarige Krittiwat Matrong, die langs de groep op Pattaya Beach liep.

De kinderen waren volgens Khun Krittiwat 9 en 10 jaar oud, ze waren dakloos en hadden geen ouders. Een onbekende 25-jarige man was bij hen, sneed de cannabis en gaf het aan de kinderen om gemakkelijk te roken uit een bamboe bong, zei Krittiwat.

Op zijn Facebook schreef Krittiwat: “Kijk eens hoe ver we zijn gekomen, 9 en 10 jaar oude kinderen roken tegenwoordig cannabis. Wat gebeurt er met onze samenleving? Wat doen de autoriteiten?…”

De bevolking maakt zich zorgen over het welzijn van de kinderen, omdat het roken van cannabis op zo’n jonge leeftijd schadelijk kan zijn. Het incident leidde ook tot oproepen tot hercriminalisering van cannabis door politici van de oppositie.

Khun Anutin Charnvirakul, zijnde de minister van Volksgezondheid, die op bezoek was in de provincie Phrae, antwoordde dat degene die cannabis aan de kinderen had verstrekt, de regels over het niet verkopen aan personen onder de twintig had overtreden en moest worden gearresteerd. De regelgeving bepaald ‘klip en klaar’ dat voor voor minderjarigen verboden is.

Anutin twijfelde echter over het incident en zei dat het om onbekende redenen zou kunnen zijn opgezet om hem te ondermijnen. De minister benadrukte dat cannabis in de eerste plaats nooit bedoeld was voor recreatieve doeleinden.

Ondertussen vond de politie van Pattaya volgens de laatste update de kinderen die op 2 december rond het middaguur op het strand sliepen en bracht ze naar het Banglamung-ziekenhuis. De politie onthulde dat de kinderen wegliepen van het centrum voor dakloze kinderen.

De twee kinderen zouden weer naar het centrum worden overgebracht, maar deze keer zouden relevante ambtenaren hen nauwlettend in de gaten houden. Khun Natthamon Kijdamrongkul, hoofd van het Chonburi-kindercentrum, zei dat de kinderen vanwege hun gedrag uit het centrum zijn ontsnapt. Ze probeerde te vragen waar ze de cannabis vandaan hadden, maar ze weigerden het te vertellen.

De kinderen hadden ook een hond, die hun beste vriend leek te zijn, zo merkte uw nieuwsbeer op. De hond mocht overigens ook mee.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand 
Bron: DailyNews 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!