Alle monniken stuk voor stuk in boeddhistische tempel in Centraal Thailand positief getest op drugs en met zijn allen in een afkickkliniek geplaatst

PHETCHABUN:- Een boeddhistische tempel in de Thaise provincie Phetchabun heeft een groot probleem: ze hebben geen monniken meer. Al deze geestelijken, waaronder het hoofd van de tempel, testten positief op methamphetamine en zijn per direct weggestuurd.

Het gaat om een tempel in het Bung Sam Phan-district. Volgens Thaise media nam de politie maandag urinetests af bij de monniken. Ze bleken allemaal onder invloed te zijn van methamphetamine, ook wel bekend als Crystal Meth.

Het districtshoofd, Khun Boonlert Thintapthai, vertelt aan persbureau AFP dat alle monniken per direct naar een afkickkliniek zijn gestuurd. De tempel staat daardoor nu leeg en dat zorgt voor onrust in het dorp, zo voegt Khun Thintapthai toe.

Binnen het boeddhisme is het schenken van voedsel namelijk een belangrijk ritueel. Dorpsbewoners worden volgens het geloof beschermd als ze dit doen. Echter wordt dit ritueel nu lastig, aangezien alle monniken aan het afkicken zijn.

Lokale ambtenaren azen daarom nu massaal op nieuwe monniken.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Sunthorn Kongvarakhom 
Content: Olleke Bolleke in Centraal Thailand 
Bron: Reuters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!