🎥 | De PT Prachuap Grand Prix wordt in oktober van dit jaar in Thailand gehouden 

PRACHUAP KHIRI KHAN:- De provinciale covid19 taskforce is geïnformeerd over de plannen om de 2022 PT Prachuap Grand Prix-wegrace in oktober te houden. Tijdens een bijeenkomst vorige week presenteerde evenementenorganisator Silp Theeranit leden van het Provinciaal Comité voor Overdraagbare Ziekten praktische handleidingen, methoden en maatregelen om de verspreiding van Covid-19 tijdens het evenement te voorkomen. 

Volgens Khun Silp zal het evenement worden gehouden tussen 19-23 oktober 2022 in het gebied van Khao Chong Krachok en de nabijgelegen kustweg op dezelfde route als de race van 2021. Vorig jaar werd het race zonder toeschouwers gehouden. Het is echter de bedoeling dat ook dit jaar toeschouwers aan de race kunnen deelnemen. 

Het stadspark van de stad Prachuap en het gebied rond Wat Thammikaram Worawihan, Phra Aram Luang, dat vlak bij het circuit ligt, zal worden gebruikt om er zitplaatsen voor toeschouwers te plaatsen.

Als onderdeel van de planning voor de race in 2021, verklaarden de organisatoren dat: dat het evenement tot 20.000 toeschouwers en de lokale economie zal aantrekken 100 miljoen baht zou kunnen opleveren. De toeristische autoriteit van Thailand, het TAT, heeft daarom aangekondigd van plan te zijn de race uit te bouwen tot een jaarlijks evenement van de provincie Prachuap Khiri Khan. 

De vergadering van het Provinciaal Comité voor Overdraagbare Ziekten, voorgezeten door khu Kittipong Sukpakkul, de plv.  provinciegouverneur Prachuap Khiri Khan, besprak hoe de provinciale gezondheidsautoriteiten zich zullen voorbereiden als de gevallen van Covid-19 na het afgelopen lange vakantieweekend toenemen. 

Ook aan de bevolking werd gevraagd de maatregelen om Covid-19 in te dammen te blijven volgen. Hoewel het dragen van een masker nu vrijwillig is in Thailand, adviseerde de commissie het dragen van een masker op een drukke plaats en voor mensen die een hoger risico lopen om het virus op te lopen. Daarnaast zullen de gezondheidsautoriteiten campagnes voor boostervaccinatie lanceren. 

Voor wat betreft de voortgang van de vaccinatie in de provincie, hebben momenteel 455.998 mensen – of 86,52 procent – de eerste dosis van het Covid-19-vaccin gekregen, 429.086 of 81,41 procent, een tweede prik en 173.436 – of 32,91 procent – de derde prik.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: TPN News

Content: Olleke Bolleke in Zuidwest-Thailand 
Bron: Facebook 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!