Het Ministerie van defensie Thailand ligt onder vuur vanwege het leasen van peperdure Mercedessen 

BANGKOK:- Het ministerie van Defensie heeft zijn beslissing verdedigd om Mercedes-Benz S500’s en S400’s te huren voor hogere officieren, en zei dat er gebruik werd gemaakt van reguliere budgetten die konden worden verantwoord.

Generaal Worakiat Ratananant, de secretaris van defensie, heeft deze uitbesteding aan de commissie van het Huis uitgelegd, die de toewijzingen van defensiebegrotingen onder de loep nam als onderdeel van het doorlichten van de nationale begroting.

Hij reageerde op khun Somchai Srisutthiyakorn, die in de commissie van het Huis zit en een verklaring eiste voor een bewering dat het leger exorbitante bedragen uitgeeft aan het huren van de voertuigen voor 36 hoge officieren.

Generaal Worakiat zei dat volgens de oude criteria van het ministerie hoge militaire officieren auto’s zouden krijgen om te gebruiken, maar de criteria werden later herzien om ze in plaats daarvan reiskostenvergoedingen te geven, zoals functionarissen van andere ministeries.

Een senior kolonel ontvangt 25.400 baht, een generaal-majoor 31.800 baht en 41.000 baht voor een luitenant-generaal en een generaal, zo verklaarde generaal Worakiat.

Hij drong erop aan dat auto’s voor de secretaris van defensie, de plv. permanent secretaris van defensie en de leiders van het leger, de marine en de luchtmacht niet voor persoonlijk gebruik zijn.

De voertuigen zijn bedoeld om het werk van het ministerie te ondersteunen, met systemen voor het bevel over operaties om te reageren op urgente missies, zei generaal Worakiat.  Daarom zijn voor dit doel hoogwaardige auto’s nodig en worden reguliere budgetten gebruikt om ze te huren, niet clandestiene, zei hij.

Begin deze week schreef khun Somchai op Facebook dat hij wilde dat de strijdkrachten het uitgeven van belastinggeld aan het huren van luxe voertuigen rechtvaardigen.

De strijdkrachten stuurden hem vervolgens een brief waarin werd uitgelegd dat de voertuigen bedoeld zijn als “commandovoertuigen” en dat ze worden betaald uit een regulier budget dat is aangevraagd bij het Begrotingsbureau, deelde khun Somchai mee.  Hij voegde eraan toe dat hij details heeft gevraagd over het aantal verhuurde voertuigen.

De lezers  worden dringend verzocht geen opmerkingen in te dienen die juridische geschillen kunnen veroorzaken, waaronder lasterlijk, vulgair of gewelddadig taalgebruik, verkeerd gespelde namen,  citaten zonder bron of iets dat kritisch wordt geacht over de monarchie te plaatsen.

Informatie en bron
Illustraties: newsbeezer 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: newsbeezer.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!