🎥  | De populaire “Inktvis Shots” is een smakelijke maar ook een riskante rage!

BANGKOK:- Een populaire medische website op sociale media heeft mensen gewaarschuwd voor één van de nieuwste rages, rauwe zeevruchten in de vorm van “inktvis shots” die ook een portie zeer ongezonde bacteriën kunnen bevatten.

Khun Pakpoom Dejhasadin, ook bekend als Panda Lab Doctor, is medisch technicus bij het National Blood Centre en bij het Thaise Rode Kruis.

In een bericht op zijn véél bekeken Mor Lab Panda Facebook-pagina waarschuwde hij dat het eten van rauwe zeevruchten ook kan betekenen dat je de vibrio parahaemolyticus-bacteriën binnenkrijgt, die binnen 12 tot 24 uur diarree, braken, hevige buikpijn, hoofdpijn en rillingen veroorzaken.

Hij plaatste zijn waarschuwing toen video’s van mensen die “inktvisschoten” neerhaalden zich op sociale media verspreidden.

Het gaat om het plaatsen van kleine levende inktvis in borrelglaasjes met zeevruchtensaus.  De inktvis zuigt instinctief de zeevruchtensaus in hun lichaam en wordt vervolgens levend opgegeten.

De video’s hebben aanleiding gegeven tot bezorgdheid over mogelijke voedselvergiftiging en wreedheid jegens dieren.

Khun Pakpoom zei dat de consumptie van rauwe inktvis ook het risico met zich meebrengt van het binnenkrijgen van anisakis-parasieten, die twee tot vijf centimeter lang waren en op wormen leken.

 “Ik neem aan dat verse inktvis zoet is, maar als het niet gekookt is, kan het een infectie overbrengen”, schreef hij.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Bangkok News

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!