Het Bang Khunthian district in Bangkok registreert op Valentijnsdag homohuwelijken, maar het “boterbriefje” is niet rechtsgeldig 

BANGKOK:- Het Bang Khunthian district in de Thaise hoofdstad zal op Valentijnsdag voor de eerste keer in Thailand homohuwelijken gaan registreren,  maar het huwelijk is niet wettelijk bindend.

De Bangkok Metropolitan Administration (BMA) zal op 14 februari op twee locaties in de districten Bang Rak en Bang Khunthian deze wpeciale activiteiten aanbieden voor huwelijksregistratie door alle paren, onder controle van Covid19 preventie.

Andere districten zullen ook huwelijksregistratiediensten aanbieden van 08.00 uur tot 16.00 uur, maar zonder speciale activiteiten voor Valentijnsdag.

Het districtskantoor van Bang Khunthian heeft activiteiten georganiseerd onder het thema ‘The Candle of Love’ in het winkelcentrum The Bright aan Rama II Road.  Koppels kunnen zich vooraf inschrijven om deel te nemen, of gewoon binnenlopen.  Er is geen limiet gesteld voor het aantal paren.

Een bijzonder hoogtepunt is dat het districtskantoor van Bang Khunthian LGPT-paren toestaat om hun huwelijk te laten registreren.  Het kantoor zal hen een “boterbriefje” overhandigen waarin hun relatie wordt erkend, vergelijkbaar met huwelijksakten.

 “Deze certificaten worden afgegeven aan koppels van hetzelfde geslacht, maar ze zijn niet juridisch bindend”, zo vertelde de districtsdirecteur khun Pongjakarin Tavornpong.

De BMA bevordert gelijke rechten voor alle groepen in de samenleving.  Ontwerpwetgeving inzake gelijkheid moet nog aan het parlement worden voorgelegd.

“In de toekomst zullen we net als andere landen wetten van gelijkheid hebben”, aldus het districtshoofd.

De woordvoerder van het BMA, Khun Pongsakorn Kwanmuang zei dat huwelijksregistratie voor LGBT-paren onderdeel was van een poging om de voorgestelde Civil Partnership Bill in de wet te krijgen, zodat geliefden van alle geslachten hun huwelijk legaal kunnen registreren.

Op het stadsdeelkantoor Bang Rak zullen op Valentijnsdag activiteiten worden gehouden in het thema ‘Lover New Normal’.  In totaal hebben zich al 399 koppels online aangemeld voor het evenement.

 Dit jaar biedt het district gouden huwelijksakten aan voor 10 gelukkige koppels op de dag, en andere souvenirs voor andere pasgetrouwden.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 

 Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Bangkok News

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!