🎥  BREAKING NEWS | Soldaat op legeruniversiteit in Thailand schiet twee collega’s dood

BANGKOK:-Een sergeant-majoor, naar verluidt geestesziek, schoot deze morgen twee collega’s dood en verwondde een andere op het Army War College van het Army Training Command in het district Dusit in Bangkok.

De 59-jarige sergeant-majoor werd gearresteerd nadat hij twee collega’s had doodgeschoten en één ander gewond op het Army War College in Bangkok. De politie voor speciale operaties werd rond 8.45 uur gebeld door de legerschool in het district Dusit. Volgens de eerste berichten was een persoon doodgeschoten en een ander gewond.

Een woordvoerder zei dat de sergeant-majoor geestesziek was, die gedreigd had 10 andere collega’s dood te schieten?

De plv.  woordvoerster van het leger, kolonel Sirichan Ngathong, verklaarde later dat de schutter Sgt Maj Yongyut Mangkornkim, een 59-jarige administratief bediende aan het Army War College was.

Kolonel Sirichan zei dat sergeant majoor Yongyut rond 8.45 uur het administratiekantoor binnenliep met een pistool en het vuur op zijn collega’s opende. Volgens getuigen, zou de schutter naar meer slachtoffers op zoek zijn en filmde de schutter met zijn mobiele telefoon terwijl hij zich verstopte in het universiteitsgebouw.

De schutter doodde sergeant-majoor Nopparat Intarasunthorn en sergeant-majoor Prakan Sinsong en verwondde sergeant-majoor Yongyuth Panyanuwat. Allen waren administratief bediende in hetzelfde kantoor. De gewonde sergeant-majoor Yongyuth werd met spoed naar Phramongkutklao ziekenhuis gebracht. Na de schietpartij verliet sergeant Maj Yongyut het collegegebouw. Hij werd onmiddellijk gearresteerd door de politie die voor het legertrainingscommando stond te wachten.

Een onderzoek zou het motief voor de misdaad kunnen vaststellen, zei kolonel Sirichan. Volgens informatie van zijn kantoor was khun Yongyut gestrest en had hij gezondheidsproblemen. Hij stond geregistreerd als lijdend aan een psychische depressie.

Kolonel Sirichan zei dat er goed voor de doden en gewonden zal worden gezorgd. De politie die de zaak behandelt, zou volledige medewerking krijgen om gerechtigheid voor alle betrokkenen te verzekeren, zei kolonel Sirichan. “Het leger wil zijn medeleven betuigen aan de families van de doden en gewonden. Het is een groot verlies voor zowel het leger als die families”, zei ze. 

In februari 2020 schoot een soldaat 29 mensen dood in een 17 uur durende razernij en verwondde hij nog meer voordat hij werd doodgeschoten door commando’s in de provincie Nakhon Ratchasima. Die massale schietpartij was gekoppeld aan een schuldgeschil tussen schutter sergeant majoor 1st Class Jakrapanth Thomma, 32, en een hoge officier, terwijl militaire topmannen deden hun best om de moordenaar als een losgeslagen soldaat af te schilderen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok 
Bron: Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!