Krokodil komt op tafel in de ondergelopen in de provincie Khon Kaen

KHON KAEN:- Dat de overstromingen overstromingen momenteel grote schade in het grote delen van Thailand aanricht is ons inmiddels bekend daarmee is het voor sommige inwoners van de provincie Khon Kaen in Isaan moeilijk is een fatsoenlijk stukje vlees op tafel te krijgen, zodat de rondzwemmende krokodillen er aan moeten geloven en op tafel belandden.

Een aantal inwoners van het Non Daeng-subdistrict van het Non Sila-district drong er bij de eigenaren van de boerderijen op aan om beter voor hun krokodillen te letten nadat er verschillende waren ontsnapt tijdens de recente overstromingen.  Buurtbewoners zeggen dat ze bang zijn om te vissen als ze worden aangevallen door de reptielen.  Toch zijn er bewoners die niet bang zijn en de krokodillen doden en opeten.

De Thaise media interviewden de 42-jarige Daorung Jumklang, die toegaf in augustus een krokodil in de buurt van zijn huis te hebben neergeschoten en opgepeuzeld.

De plv. kamnam, Khun Panya Chamnarnmareing onthulde dat zijn broer Jarunan Chamnarnmareing een andere krokodil had gedood.  Afgelopen zondag 11 september vond hij een krokodil in zijn fuik.

De 54-jarige Jarunan, nam het reptiel mee naar huis en deelde het vlees met zijn buren.  Panya zei dat de krokodil ongeveer een meter lang was en hen ongeveer vier kilo vlees voorzag.

Een verslaggever ontdekte dat de huid van een krokodil in de zon aan het drogen was voor Panya’s huis.  Panya had wat zout op de huid gestrooid en wilde dat later opeten.

Buurtbewoners maakten bekend dat verschillende krokodillen zijn ontsnapt uit een boerderij op ongeveer drie kilometer van de gemeenschap.  Sommige lokale bewoners gaven toe dat ze bang waren en niet durfden te gaan vissen, vooral ’s nachts, wanneer ze de kans lopen om aangevallen te worden.

Ze zeiden dat het algemeen bekend is dat krokodillen bewoners aanvallen die ’s nachts in de rijstvelden en vijvers gaan vissen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Thaiger 
Content: Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand
Bron: The Thaiger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!