🎥 BREAKING NEWS | Drama van de eerste orde in Chonburi, felle brand in een uitgaansgelegenheid eist 13 doden, 40 gewonden

CHONBURI:- Deze vroege vrijdagmorgen zijn er in Sattahip, enkele kilometers van de badplaats Pattaya minstens 14 mensen omgekomen en 41 anderen raakten gewond door een brand in een drukke pub.

Volgens de Sawang Rojana Thammasathan stichting begon de allesverzengende brand rond 1 uur toen gasten de de Mountain B-pub hun vertier zochten.

Op videobeelden is te zien hoe mensen rennen voor veiligheid en schreeuwen terwijl vlammen en rook het gebouw uitsloegen.  Verschillende mensen rende brandend de pub in totale paniek uit.

Negen mannen en vier vrouwen stierven in de brand.  Vier verkoolde lichamen werden gevonden voor het cafégebouw van één verdieping, drie in een herentoilet, één bij een dj-booth en vijf bij een kassahokje.

Kolonel Wuttipong Somjai, hoofdcommissaris van het politiebureau Phlu Ta Luang, zei dat alle slachtoffers Thaise staatsburgers waren.

De Mountain B pub staat op een terrein van ongeveer drie rai en ligt aan Sukhumvit Road in het Sattahip-district.

Ooggetuigen zeiden dat ze twee explosies hoorden in de buurt van de DJ-booth en vonken zagen die geluiddempend schuim deden ontbranden, waarna het vuur zich in een oogwenk verspreidde.

Een 26-jarige pub-manager, khun Thanyapat Sornsuwanhiran, vertelde dat ze de vlammen boven het dak van de pub zag uitkoken en de beveiligingsmensen probeerden de gasten door de voordeur naar buiten te leiden.

De politiecommandant van Chonburi, generaal-majoor Atthasit Kitjahan, zei dat ongeveer 40 mensen gewond raakten bij de brand, waarvan acht zeer ernstig met brandwonden over hun hele lichaam.

Het pand is ongeveer een maand geleden geopend en is populair bij jonge lokale mensen.  De brand brak uit toen klanten aan het genieten waren van muziek, wat leidde tot een stormloop voor de veiligheid.

Deze brand doet mij denken aan de Santika pubbrand in Bangkok tijdens oudejaarsavond tot 1 januari 2009. Daarbij kwamen zesenzestig mensen om het leven en raakte er meer dan 200 anderen toen gewond.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: กู้ภัยสว่างโรจนธรรมสถาน สัตหีบ
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand 
Bron: thainewsroom.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!