De bevolking van Thailand is geadviseerd om seksueel contact met buitenlanders te vermijden, hotels geadviseerd om goed schoon te maken

BANGKOK:- Een lid van de Medische Raad van Thailand heeft de Thaise bevolking geadviseerd om seksueel contact met buitenlanders te vermijden om de verspreiding van apenpokken tegen te gaan. Hij waarschuwde zelfs dat er sterfgevallen zouden kunnen zijn onder mensen met andere ernstige gezondheidsproblemen als ze besmet zouden raken. Dit ondanks het feit dat de ziekte niet via seksueel contact kan worden overgedragen.

Hoewel online beschikbare informatie omschrijft dat de apenpokken ziekte zich verspreidt door nauw huid-op-huidcontact met geïnfecteerde personen, zoals bij seks of besmetting met items zoals beddengoed, handdoeken of kleding, zo heeft de overheidsgezondheidsafdeling NSW in Australië eerder bekend aan het publiek gemaakt.

Het betreffende raadslid, khun Amon Leelarasami zei dat Thais besmet kunnen raken met het virus door afscheiding van blaren op het lichaam.

De meeste gevallen wereldwijd zijn tot dusverre onder homo- en biseksuele mannen volgens aidsmap.com, terwijl de Wereldgezondheidsorganisatie heeft gewaarschuwd dat mannen die seks hebben met mannen op dit moment de groep zijn met het grootste risico op infectie.

De directeur van de Wereldgezondheidsorganisatie, Mr. Tedros Ghebreyesus heeft inmiddels verkondigd dat dergelijke mannen moeten overwegen hun seksuele partners te beperken om risico’s te verminderen en verspreiding in te dammen.

Hij riep autoriteiten en regeringen op om stigma te bestrijden in opmerkingen aan CNBC vorige week, maar de verklaringen van Amon zullen dat waarschijnlijk niet doen, zo merkt uw ‘Gay-bear Olleke Bolleke in Thailand” op.

Khun Amon vertelde nadien dat hij niet zeker was of apenpokken endemisch zou worden in Thailand.  De Thaise regering zelf bevat volgens hun online pagina geen waarschuwing over het beperken van seksueel contact met buitenlanders.

Maar Amon was duidelijk bezorgd.  Hij zei dat de ziekte uit de hand zou kunnen lopen als deze zich verspreidt bij apen, konijnen en ratten.

En er zouden zelfs sterfgevallen kunnen zijn als menselijke patiënten onderliggende aandoeningen hebben zoals kanker of immuundeficiëntieproblemen, waarschuwde hij in opmerkingen in de Engelse media. Hij zei dat mensen die koorts, blaren en rode uitslag krijgen, onmiddellijk een apenpokkentest moeten doen en drie weken moeten isoleren.

Hij riep ook hotelexploitanten op om kamers schoon te maken in overeenstemming met internationale normen om de verspreiding in te dammen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: thansettakij.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!