🎥 | Boxer prijst in een viraal gaande video het voordeel van Muay Thai zelfverdediging’s vorm aan

BANGKOK:- Een vrouwelijke bokser, die beroemd is geworden na een virale videoclip waarin te zien is hoe ze een dronken aanrander van Jetje geeft, heeft Thaise jongeren aangemoedigd om te leren boksen voor zelfverdediging.

Khun Praeploy Sae-ia, wiens boksalias “Praeploy Cho Kangwan” is, verkondigde gisteren dat jongeren zich bewust moeten zijn van de voordelen van boksen.

‘Je kunt de vaardigheid gebruiken om jezelf te verdedigen.  Muay Thai heeft me geholpen om succesvol te worden – ik kreeg een beurs vanwege de sport, “zei ze.

De voormalige professionele bokser suggereerde dat Muay Thai zou moeten worden opgenomen in de Thaise schoolcurricula.

Begin februari ging een video op Thaise sociale media viraal op Thaise sociale media. Één man vroeg haar naar verluidt om een ​​glaasje met hem aan de bar te klinken, maar nadat ze dit weigerde, goot hij een een glas bier over haar hoofd.

Gisteren nam Praeploy deel aan een evenement om het Seed Muay Thai-project te lanceren dat tot doel had het bewustzijn over het behoud van de nationale sport te vergroten en jongeren aan te moedigen Muay Thai als zelfverdediging techniek te leren.

De plv. gouverneur van de Sports Authority of Thailand, Thanukiat Chanchum, zat het evenement voor dat werd gehouden op de Wat Sutthi Wararam School in Bangkok.

In totaal namen gisteren 127 scholieren  deel aan een Muay Thai clinic en werden ze getraind door professionele boksers en boksexperts.

Dit was het vierde Seed Muay Thai-evenement na die in Chiang Rai, Phuket en Buriram.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 

Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!