Freelance online verkopers zoeken hulp van de overheid nadat Thailand PayPal transacties annuleert

BANGKOK:- De Creative Workers Union Thailand (CUT) heeft eerder deze week een brief ingediend bij de Arbeidscommissie van het Huis van Afgevaardigden, waarin zij klaagt dat de recente beleidswijziging door de populaire online betalingsdienst PayPal Thailand, welke gevolgen heeft voor freelance online verkopers van goederen en diensten in het land.

PayPal heeft afgelopen zaterdag aangekondigd dat vanaf 7 maart consumenten in Thailand hun PayPal-portemonnee niet langer kunnen gebruiken om online te winkelen of om betalingen te doen en te ontvangen.  Ze zouden echter elk saldo in hun PayPal-portemonnee kunnen overboeken naar hun reguliere bankrekening.  Ondertussen is nieuwe accountregistratie voor nieuwe Paypal gebruikers tot nader order niet beschikbaar.

PayPal zei ook dat vanaf 7 maart bestaande PayPal-rekeningen die zijn geregistreerd door freelancers, losse verkopers en ondernemers/eenmanszaken in Thailand, beperkte functionaliteit zouden hebben, behalve om bankopnames te doen. 

Het bedrijf voegde eraan toe dat het zijn diensten en processen geleidelijk heeft bijgewerkt om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan alle toepasselijke Thaise wetten, en dat het nauw heeft samengewerkt met de relevante autoriteiten om de herlancering te versnellen en de hinder voor klanten tot een minimum te beperken.

In zijn brief schreef het CUT dat het nieuwe beleid geen duidelijke details bevat over hoe freelancers en occasionele verkopers de PayPal-service kunnen blijven gebruiken, behalve zichzelf als bedrijf te registreren, wat een langdurig proces is en een extra vergoeding met zich meebrengt.

Het CUT vroeg de commissie daarom om er bij PayPal Thailand op aan te dringen om het beleid voor freelancers en causale verkopers vóór de deadline van 7 maart te verduidelijken, of in ieder geval de deadline te verlengen totdat een meer geschikt beleid is uitgegeven.

De vakbond heeft de commissie ook gevraagd om samen met het ministerie van Handel en relevante instanties te overwegen om het registratieproces voor bedrijven aan te passen, zodat freelancers zich gemakkelijker als een commercieel bedrijf kunnen registreren.

Ondertussen hebben meer dan 2500 mensen een petitie ondertekend op Change.org waarin ze er bij PayPal Thailand op aandringen om vóór 7 maart met een beleid te komen dat specifiek is afgestemd op freelancers en losse verkopers. De campagnepagina zei dat verkopers op sommige websites, zoals www.etsy.  com, worden zwaar getroffen, aangezien de websites PayPal als de enige aanvaardbare betalingsmethode vermelden.

Khun Arunee Numkate, een 37-jarige online verkoper van babykleding, zei dat ze PayPal al zo’n acht jaar als betaalmethode voor buitenlandse klanten gebruikt en dat ze 30.000 tot 80.000 baht per maand aan transacties via PayPal heeft.

“Nadat PayPal had aangekondigd dat freelancer-accounts na 7 maart geen betalingen meer zouden kunnen ontvangen, probeerde ik mijn bedrijf als rechtspersoon te registreren bij het ministerie van Handel, zodat ik me opnieuw als bedrijf bij PayPal kon registreren”, zei ze.  “Het registratieproces voor bedrijven duurt echter te lang en zal waarschijnlijk niet op tijd klaar zijn voor de deadline van 7 maart, wat betekent dat ik veel gele zal verliezen als gevolg van deze verstoring.”

Khun Arunee dringt er bij het ministerie van Financiën en de Bank of Thailand op aan om samen met PayPal de beperking op freelance-accounts te heroverwegen, en voegde eraan toe dat duizenden freelance online verkopers met hetzelfde probleem kampen.

Er wordt gespeculeerd dat PayPal blijkbaar verstrikt is in de verwarring die is ontstaan ​​door de poging van Thailand om zijn regelgevingskader te herzien om financiële technologie te versnellen en een digitale economie te worden.

Met andere woorden, om hier te kunnen opereren, moet PayPal zich houden aan de Thaise wetten, met name ten opzichte van de antiwitwas- en belastingwetgeving.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 

Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!