Thailand zal naar verwachting de toeristenbelasting op de langebaan schuiven totdat ze hebben besloten hoe ze deze gaan innen

BANGKOK:- De toeristenbelasting van 300 baht die vanaf 1 april zou worden ingevoerd, lijkt nu waarschijnlijk te worden uitgesteld.  De Bangkok Post meldde zojuist dat ambtenaren nog niet hebben besloten hoe de heffing het beste kan worden geïnd.  

De implementatie zal naar verwachting met ongeveer 2 maanden worden uitgesteld, hoewel touroperators hebben gezegd dat ze graag zien dat het idee volledig in de ijskast gezet wordt, tenminste terwijl de toeristische sector vecht om de pandemie te overleven.

De Thaise minister van Toerisme, Khun Phiphat Ratchakitprakarn, vertelde echter dat het Nationaal Comité voor toerismebeleid de oprichting van een toerismefonds ondersteunt, betaald door de nieuwe vergoeding, en dat de volgende stap zou zijn om dit aan het kabinet voor te stellen.  

Zodra het kabinet goedkeuring heeft gekregen, zullen details over hoe het zal worden geïnd binnen 90 dagen in de Royal Gazette worden gepubliceerd.  Hij voegt eraan toe dat de implementatie van de vergoeding vertraging oploopt, omdat luchtvaartmaatschappijen waarschijnlijk worden belast met het innen ervan en ze om meer tijd hebben gevraagd om zich voor te bereiden.  Ook de inning bij aankomsten aan de landgrenzen zijn nog niet voorgesteld.

Volgens het Bangkok Post-rapport zal ongeveer 20% van de vergoeding worden toegewezen als verzekeringsdekking voor internationale bezoekers, terwijl 50% zal worden gebruikt om het toeristisch aanbod in het koninkrijk te ontwikkelen.  

Khun Yuthasak Supasorn van de Tourism Authority of Thailand zegt dat de toeristische producten en diensten van het land nog steeds veel investeringen vergen, met name lokale producten en festivals.

Ambtenaren van het toerisme en andere gerelateerde instanties zijn overeengekomen om de creatieve industrieën van Thailand te ondersteunen, waarbij Yuthasak zegt dat ondersteuning van de creatieve kunsten en andere culturele attracties, zoals eten, festivals, film, mode, Muay Thai, muziek en musea, de inkomsten uit toerisme met 20% zou kunnen verhogen.

Khun Apisit Laistrooglai van het Bureau voor creatieve economie meent dat de waarde van de creatieve industrie in Thailand naar verwachting 1,5 biljoen baht zal bereiken, een stijging van 3,57% vanaf 2021. Hij wijst op festivals zoals Bangkok’s Design Week, die deze maand plaatsvindt en naar verwachting 750 miljoen baht zal opleveren.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Varuth Hirunyatheb
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!