🎥 | 61-jarige Belgische man verzamelt afval om bij zijn Thaise vriend te kunnen zijn

SARABURI:- Een Belgische man die langs de weg in de provincie Saraburi in Centraal-Thailand aan het verzamelen was, vertelde tegen de verslaggevers dat hij op die manier geld probeerde te verdienen zodat hij bij zijn Thaise vriend kan blijven en hem kan onderhouden.  

Gisteren troffen Thaise verslaggevers de 61-jarige man van Belgische nationaliteit aan die flessen en bladeren aan het verzamelen was aan de zijlijn van de Asian Highway, meldt het nieuwsprogramma Hon Krasae van Channel 3. 

Verslaggevers maakten zich zorgen en vroegen hem waarom hij langs een gevaarlijke snelweg slenterde en bezig was af al te verzamelen.

De Belg vertelde dat hij geld probeert te verdienen zodat hij bij zijn 32-jarige Thaise vriend in Thailand kan blijven.  Hij zei dat hij zes jaar geleden naar Thailand kwam, verliefd werd en sindsdien niet meer naar België is teruggekeerd.  De buitenlander bracht de verslaggevers 200 meter het bos in om met zijn vriend en andere vrienden kennis te maken. 

In het bos in het Bang Rajan-district van de provincie was een groep van vier Thaise mannen en vrouwen bezig bladeren van de apenpootboom in zakken te doen. De groep verkoopt de bladeren voor 35 baht per zak aan een fabriek, die er kunstmest van maakt.  

De vriend van de Belg zei dat de twee al drie jaar samenwonen nadat ze elkaar ontmoetten in Pattaya ontmoet hadden en verliefd werden.  De Thaise man vertelde de media dat zijn Belgische vriend door zijn familie onder druk werd gezet, die niet accepteerde dat hij homo was en dwongen hem om met een vrouw in België te trouwen.  Het stel kreeg samen een zoon.  

Nadat de Belg echter naar Thailand was gekomen en zijn geliefde in Pattaya had ontmoet, volgde hij hem naar zijn dorp in de provincie Sara Buri en is nooit meer teruggekeerd naar België.

De vader van de Thaise man zei dat deze buitenlandse man heel hard werkt, erg schoon is, alle huishoudelijke klusjes doet, de was doet, de afwas doet en “het belangrijkste” graag door de straten loopt om flessen en ander afval te verzamelen, wat kan worden verkocht.  Hij neemt ze vervolgens mee en verkoopt ze aan een kringloopwinkel, aldus de vader van de Thaise man.  Alle lokale bewoners kennen hem, zei hij.  Eerst verbood de Thaise vriend zijn Belgische vriend om afval op te ruimen omdat hij zich “schaamde”.

De hardwerkende Belg weigerde echter te gaan zitten en nam deel aan de vuilnisophaling om het gezin te helpen onderhouden.  Elke keer dat hij een verzameling ingezamelde plastic flessen verkoopt, verdient de buitenlander 1.000 baht, waarmee volgens de vader van de Thaise vriend de maandelijkse elektriciteits- en waterrekening van het hele gezin kan worden betaald.  Nadat het verhaal in de Thaise media was verspreid, bewonderden netizens de inspanningen van de Belg om bij zijn ware liefde te zijn, maar vreesden ook dat wat hij deed illegaal was.

Buitenlanders hebben een geldig visum nodig om in Thailand te wonen en een werkvergunning om geld te verdienen in het Koninkrijk.  Het is niet bekend welk type visum de Belg heeft, maar het is onwaarschijnlijk dat hij een vergunning heeft gekregen om ingezameld afval te verkopen.

Olleke Bolleke in Centraal Thailand

2 gedachten aan “🎥 | 61-jarige Belgische man verzamelt afval om bij zijn Thaise vriend te kunnen zijn”

  1. Immigration mag best een oogje dichtknijpen, maarrrrrrr
   Er zijn wel meer buitenlanders die in armoede of bedel niveau leven.
   Door dit soort acties worden veel buitenlanders weer verplicht een extra verzekering af te sluiten of aan financiële verplichtingen te voldoen met de nodige stempels.
   Thailand wordt geregeld opgezadeld met balkonspringers waar ze de kosten van moeten ophoesten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!