Boswachter tijdens een vuurgevecht met stropers in Chonburi doodgeschoten, twee verdachten gearresteerd

SRI RACHA:- Een vuurgevecht tussen groepen Thaise boswachters en illegale jagers eindigde met de dood van een boswachter en twee arrestaties. Een team boswachters was vlak voor het afgelopen weekend in het Khao Khiao-Khao Chomphu Wildlife Sanctuary in het district Sri Racha in Chonburi op patrouille, toen ze een groep stropers tegenkwamen.

Terwijl de boswachters probeerden de stropers te arresteren, openden de verdachten plotseling het vuur en wisselden schoten uit met de rangers, waarbij een boswachter in het voorhoofd werd geraakt.

De gewonde boswachter, de 59-jarige Khun Thanongdet Sunthornworachan, werd met spoed naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis gebracht, maar stierf later nadat hij was aangekomen.

Twee verdachten, alleen geïdentificeerd als khun Teerawat, 38, khun Wasil, 31, werden gearresteerd in het bezit van veel dieren in het wild, waaronder een civetkat (Paradoxurus) en eekhoorns.

De verdachten gaven toe dat ze het bos in waren geslopen om de vallen te controleren die ze eerder hadden geplaatst om wilde dieren te vangen.

De boswachters namen ook twee CZ-geweren, messen en verschillende kogels van de verdachte in beslag

De verdachten zijn beschuldigd van moord en illegale jacht in het beschermde gebied.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand 
Bron: khaosod.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!