Filantroop deelt in Noordoost-Thailand ter gelegenheid van Chinees Nieuwjaar geld uit aan zijn dorpsgenoten

UDON THANI:- Een miljonair in de provincie Udon Thani heeft geld uitgedeeld aan dorpelingen voor Chinees Nieuwjaar.  Meer dan 5.000 dorpelingen kwamen op 21 januari 2023 om 04.00 uur in de rij staan. 

De Thaise krant Khaosod News meldde dat dorpelingen erg opgewonden zijn om in de rij te wachten op een rode envelop.  Sommigen hebben geduldig gewacht voor zonsopgang.  De vriendelijke 73-jarige miljonair is Khun Pricha Chairat uit de gelijknamige provincie.  

Khun Pricha is de eigenaar van een suikerfabriek en een hotel.  Hij en zijn vrouw Sawannara Chairat, betrokken jaren geleden samen met andere leden van de familie hun huis in de hoofdstad van de provincie Udon Thani. 

 Ze doen dit meestal elk jaar, maar zijn 3 jaar gestopt vanwege de Covid19 situatie.  Als comeback hebben ze meer rode enveloppen klaargemaakt dan welk jaar dan ook.  

2.000.000 baht in 10.000 rode enveloppen.  
Khun Pricha doet dit al tientallen jaren omdat het een goede daad is voor de gemeenschap.  Vanwege de afwezigheid van 3 jaar schat de familie dat meer dan 5.000 dorpelingen in de rij zullen staan ​​om een ​​prijs van het tehuis te krijgen.  Er zijn ambtenaren die hebben geholpen met het organiseren van de lijnen.

Pricha verklaarde dat dit een viering is van Chinees Nieuwjaar en hoe de mensen omgingen met de pandemische situatie.  Hij deed dit al van jongs af aan en wil dit blijven doen.  Hij wenst dat alle Udon Thani-burgers grote rijkdom toe en goede gezondheid genieten.  

Zijn allergrootste wens is dat Covid-19 uit de provincie verdwijnt.  Hij realiseert zich dat veel dorpen het moeilijk hebben in deze tijd.  De rode envelop zal velen geluk brengen.  De miljonair stelt ook dat degenen die in de rij staan ​​niet in nood zijn, maar zijn allemaal broeders en zusters zijn.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Khaosod 
Content: Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand 
Bron: Khaosod.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!