🎥 | 10 meter lange walvis dood aangetroffen in het district Bang Khun Thian van Bangkok

BANGKOK:- Een team van dierenartsen van het Thaise Ministerie van Marine en Kusthulpbronnen werd afgelopen zaterdag naar een mangrovebos in het district Bang Khun Thian gestuurd om de overblijfselen van een 10 meter lange Bryde’s walvis te onderzoeken.

De dode walvis werd vrijdagavond in de zee, drijvend tegenover een visrestaurant in de provincie Samut Sakhon voor het eerst waargenomen. De districtspolitie van Khok Kham werd gewaarschuwd.

Het kadaver van de walvis werd later aangespoeld in een mangrovebos in Bang Khun Thian teruggevonden.

Dierenartsen namen monsters van de maag van het dode zoogdier om naar het laboratorium te brengen voor analyse in de hoop de doodsoorzaak te achterhalen. Er werden kneuzingen gevonden op de buik van het zoogdier, maar dierenartsen konden niet bepalen of ze voor of na de dood waren toegebracht.

Khun Wattana Pornprasert, hoofd van het Bureau voor Natuurlijke Hulpbronnen en Milieu in Samut Sakhon, die gisteren ter plaatse was, zei dat de walvis mogelijk van ouderdom is gestorven of is verdronken nadat hij in een visnet was gevangen of plastic afval had ingeslikt.

Een klein aantal dode Bryde’s walvissen wordt af en toe gevonden of aangespoeld in de Golf van Thailand.

De Bryde’s walvis is één van de vier wilde diersoorten die drie jaar geleden werden toegevoegd aan de lijst van de Thailand’s Protected Wildlife Species Act. De andere drie zijn Omura-walvissen, lederschildpadden en walvishaaien.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Manager Online 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok 
Bron: ManagerOnline.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!