Voor het hebben van een eigen wiettuintje heeft men in Thailand een speciale App nodig om legaal cannabis te kweken 

THAILAND:- Vanaf 9 juni is het downloaden van de mobiele applicatie ​“Plook Ganja” de enige vereiste om thuis legaal cannabis- en hennepplanten in Thailand te kweken.

Het ministerie van Volksgezondheid heeft aangekondigd dat alle delen van marihuana en hennepplanten vanaf 9 juni zullen worden geschrapt als verdovende middelen, met uitzondering van extracten die meer dan 0,2% tetrahydrocannabinol of THC bevatten, die nog steeds worden geclassificeerd als illegale verdovende middelen door de VS. Categorie 5 is van toepassing. .

De Thaise overheid verwacht dat cannabistelers delen van de plant gebruiken om te koken, b.v.  B. voor het koken van de bladeren om te gebruiken in tom yam soep of voor ​”medicinale doeleinden”. Het oprollen en roken van marihuana met een hoog THC-gehalte blijft illegaal in Thailand.

Dus als u geregistreerd bent met de ​“Plook Ganja” (Grow Cannabis) applicatie, kunt u wel cannabis kweken, maar u kunt niet ​“high” van worden.

Als u plant vrouwelijk is, kan deze “toppen” ontwikkelen – de THC-rijke bloemen van een cannabisplant.

Volgens de huidige Thaise wetgeving zult u geen problemen ondervinden als u de plant gaat toppen, maar overtreedt u de wet als u de bloem rookt of deze extraheert tot een product dat meer dan 0,2% THC bevat.

Iedereen die cannabis en hennepzaad, bladeren of takjes uit het buitenland wil importeren, heeft geen vergunning nodig, maar moet een vergunning krijgen op grond van de Plants Act 1975 en de Plant Quarantine Act 1964, volgens de directeur-generaal van de Thailand Food and Drug Administration Dr.  Saritsadeechaikul.

 Vanaf 20 mei is ​“Plook Ganja” nog niet beschikbaar in de App Store.

Als u een vraag hebt over het thuis kweken van marihuana in Thailand, bel dan 025907767 of 025907793 of neem contact op met de provinciale gezondheidsafdeling.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Thaiger

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!