Óók de kustplaats Pattaya heeft een nieuwe burgemeester gekozen

PATTAYA:- Khun Poramase Ngampiches alias “Beer” wordt de volgende burgemeester van Pattaya nadat onofficiële voorlopige resultaten een solide voorsprong lieten zien op zijn drie rivalen met 98 procent van het kiesdistrict.

Volgens de laatste onofficiële resultaten stond Khun Poramase op de eerste plaats met 14.349 stemmen, terwijl de als tweede geplaatste Sinchai Wattanasartsathorn 12.477 stemmen had.  De derde plaats ging naar “Bob” Kittisak met 8.759 stemmen en de vierde plaats was voor Sakchai Taenghor met 990 stemmen.

Het onofficiële aantal stemmen zal waarschijnlijk enigszins variëren, maar functionarissen zijn van mening dat de algehele volgorde en resultaten ondubbelzinnig zijn.  De resultaten moeten echter nog worden bevestigd en gepubliceerd door de kiescommissie voordat ze officieel zijn.  Dit wordt op een later tijdstip verwacht.

“Beer” is géén onbekende op het politieke toneel
Poramase Ngampiches, bijgenaamd “Beer”, behoort tot de politieke partij Rao Rak? De partij werd opgericht door de vorige burgemeester van Pattaya, Sonthaya Khun pluem, die in september 2018 door premier Prayut Chan-o-cha werd aangesteld op grond van artikel 44 van de interim-grondwet (meer), zelf Hij was echter niet herkiesbaar na het einde van zijn ambtstermijn, dus het ligt voor de hand dat Khun Beer, de voormalige vice-minister van Cultuur van Thailand, het beleid en de langetermijndoelen van Khun Sonthaya zal voortzetten.

Snelle Jelle, onze razende reporter was live bij het verkiezingsfeest op zijn YouTube-kanaal Pattaya Inside over nieuws en gebeurtenissen in de toeristische metropool.  

Bekijk hieronder een stukje van de verkiezingsdag in Pattaya!

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand 
Bron: Thai PBS World

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!