Welk Aziatisch land is ideaal voor de buitenlandse pensionado? 

PATTAYA:- Als u eenmaal de beslissing hebt genomen om met pensioen te gaan in het buitenland, is de volgende grote beslissing waar u de herfst van uw leven gaat wonen.  Azië is een van de mooiste en cultureel diverse regio’s ter wereld.  Elk Aziatisch land biedt unieke en wenselijke kenmerken voor expats die met pensioen willen gaan in het buitenland.

Dus welk land zou u dus moeten kiezen?
Welnu, volgens lijst van International Living’s zijn Maleisië, Thailand, Cambodja, Vietnam en Sri Lanka de top 5 landen in Azië waar mensen heerlijk met pensioen gaan.

De criteria die ze gebruikten om elk land te analyseren, zijn gegroepeerd in dertien categorieën: koop- en investeringspotentieel, huurmogelijkheden, voordelen en seniorenkortingen, mogelijkheid om visa en verblijfsvergunningen te verkrijgen, kosten van levensonderhoud, assimilatie, amusement en voorzieningen, gezondheidszorg, gezonde levensstijl , Ontwikkelingsniveau van het land, klimaat, kansen en bestuur.

1.Maleisië
Géén wonder dat Maleisië werd uitgeroepen tot het beste Aziatische land om als expat met pensioen te gaan.

Maleisië, gelegen ten zuiden van Thailand, staat bekend om zijn uitgestrekte en prachtige stranden, ongerepte regenwouden en de omgeving van zijn talrijke prachtige eilanden.

Hoewel de officiële taal van het land Maleis is, is Engels een onofficiële tweede taal in het land geworden.  Het wordt veel gebruikt, wat de verhuizing zeker gemakkelijker zal maken voor gepensioneerden.

Maleisië zou ook een topprioriteit moeten zijn voor gepensioneerden die op zoek zijn naar avontuur. Het land is groot en biedt een breed scala aan terreinen en avonturen om te verkennen.  Door de ligging heeft u ook het grootste deel van Azië binnen handbereik.  Reizen tussen landen is uiterst eenvoudig, zodat u het volledige potentieel van Azië kunt ontdekken.

2. Thailand 
Een naaste opvolger van Maleisië is Thailand.  Als noorderbuur van Maleisië is het geen verrassing dat Thailand op de tweede plaats is beland als een gewilde pensioenbestemming voor expats.

Thailand staat bekend als ‘The Land of Smiles’ en heeft veel te bieden als het gaat om de ambities van gepensioneerden.

De landen hebben lage kosten van levensonderhoud, warmwaterkusten, tropische klimaten, een belastingvrij buitenlands inkomenssysteem voor expats, een rijke en ongerepte cultuur en relatief gestandaardiseerde ziekenhuiszorg.

Thailand biedt ook gemakkelijk toegankelijke jaarlijkse visumverlengingen voor expats die ervoor hebben gekozen om in Thailand met pensioen te gaan, waardoor Thailand een bestemming voor langdurige pensionering kan zijn.

3. Cambodja
Cambodja is al lang in opkomst als een van de meest gewilde landen om met pensioen te gaan.

Terwijl het land blijft groeien, biedt Cambodja de voordelen van een prachtig landschap en een warm klimaat, samen met het gemak en gemak van een grote internationale verbinding.

Een groot voordeel van met pensioen gaan in Cambodja is de mogelijkheid en het gemak om een ​​visum voor de lange termijn te verkrijgen.  Veel Aziatische landen hebben mogelijk strenge inkomenseisen voor de goedkeuring van een visum voor lang verblijf, terwijl Cambodja dat niet doet.

4. Vietnam
Als u op zoek bent naar een nieuwe ervaring, een andere omgeving en tegelijkertijd uw pensioenbudget, dan zou Vietnam bovenaan uw lijst moeten staan.

Net als zijn buurlanden staat Vietnam bekend om zijn prachtige landschap en warme klimaat, maar het biedt ook een verscheidenheid aan gezonde en heerlijke gerechten.

Een van de redenen waarom Vietnam lager op de lijst staat dan zijn Aziatische buren, is dat er nog geen door de overheid geplaatst pensioenvisum is.

Dit kan een langdurig verblijf in het land bemoeilijken. U kunt wel uw visum verlengen terwijl u in het land bent, waardoor het verlengingsproces eenvoudiger wordt, maar het langste visum dat momenteel van kracht is, is een visum voor 3 maanden.

5. Sri Lanka
De laatste op de lijst van Olleke Bolleke in Thailand van de vijf landen in Azië is Sri Lanka.

In tegenstelling tot veel andere Aziatische landen als het gaat om het mooie en stabiele klimaat, biedt Sri Lanka het hele jaar door een constante en homogene temperatuur.  Sri Lanka staat ook bekend als een multicultureel land, waardoor expats een grote verscheidenheid aan culturen kunnen ontdekken en navigeren.

Sri Lanka biedt een ‘Dream Home Visa Program’ waarmee gepensioneerden ouder dan 55 jaar die voldoen aan het financiële minimum voor expats van het land, een visum voor twee jaar kunnen krijgen met de mogelijkheid tot verlenging.

Dit zijn de resultaten van de International Living-lijst.  Ik zou eventueel ook Indonesisch Bali en de Filipijnen opnemen.

Uw nieuwsbeer is er bijna zeker van dat deze informatie uw gedachtegang om elders uw tent op te slaan kan aanvullen terwijl u anderen die ook graag willen emigreren kunt helpen met deze informatie 

De lezers  worden dringend verzocht geen opmerkingen in te dienen die juridische geschillen kunnen veroorzaken, waaronder lasterlijk, vulgair of gewelddadig taalgebruik, verkeerd gespelde namen,  citaten zonder bron of iets dat kritisch wordt geacht over de monarchie te plaatsen.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Asean now

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!