Bedrijven in Thailand vervaardigen amuletten van plastic afval om het recyclen aan te moedigen

BANGKOK:- In de hoop meer Thais te inspireren om plastic afval te recyclen, hebben twee bedrijven de handen ineen geslagen om boeddhistische amuletten te maken van negen soorten recyclebare materialen, variërend van plastic flessen tot nylon visnetten.  Volgens een rapport van de in de VS gevestigde groep Ocean Conservancy, wordt het Thailand ingedeeld geschat als de vijfde grootste vervuiler in de oceanen ter wereld.

“Het idee van het plastic amulet is het resultaat van het zoeken naar een verbinding tussen de omgeving en de Thaise cultuur”, zegt Krit Phutpim, directeur van Dots Design Studio, een van de bedrijven achter het project, dat werd onthuld op Bangkok Design Week. .

Amuletten met boeddhistische symbolen zijn enorm populair en veel mensen hopen dat ze hun spiritualiteit zullen verbeteren en geluk zullen brengen.

Het Boeddha-amulet, dat deze week werd gelanceerd, heeft het Thaise woord voor ‘bewustzijn’ op de achterkant om mensen eraan te herinneren dat hun dagelijkse consumptie het milieu niet mag schaden, aldus Khun Teerachai Suppameteekulwat, de oprichter van Qualy Design, het andere bedrijf achter het project. .

De door monniken gezegende amuletten worden uitgedeeld in ruil voor minimaal 1 kg plastic of minimaal 100 baht per amulet, waarbij het geld naar verschillende goede doelen gaat.

Het project heeft voor enige controverse gezorgd op sociale media, met vragen over de vraag of een amulet gemaakt moet worden van gerecyclede materialen.

Meestal worden amuletten gemaakt van materialen zoals bot, hout of metaal.  Ze kunnen bijvoorbeeld de as bevatten van wierookstokjes die in een tempel zijn verbrand, of haar van een monnik, waarvan wordt aangenomen dat ze de krachten van de drager verder vergroten.

Een bezoeker van de tentoonstelling werd aangetrokken door het idee om in het amulet gerecycled materiaal voor een nieuwe bestemming te gebruiken.

 “Ik had 1,8 kilo plastic flessen meegenomen.  Ik wil er nieuw leven in blazen”, zo vertelde de 33-jarige Khun Paramapon Suthichavengkul.

De lezers  worden dringend verzocht geen opmerkingen in te dienen die juridische geschillen kunnen veroorzaken, waaronder lasterlijk, vulgair of gewelddadig taalgebruik, verkeerd gespelde namen,  citaten zonder bron of iets dat kritisch wordt geacht over de monarchie te plaatsen.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!