Wanhopige Vietnamese president Phúc vraagt ​​Biden om vaccinatieondersteuning voor COVID-19

~IN NOOD EET DE DUIVEL VLIEGEN~
(Als men in grote problemen verkeert is men tot alles bereid)

HANOI:- Een wanhopige president  Nguyễn Xuân Phúc heeft gisteren een brief aan de Amerikaanse president Joe Biden gestuurd waarin hij om steun voor COVID19 vaccins voor Vietnam vraagt, aangezien het land wordt geconfronteerd met een verwoestende vierde golf van infecties.

In de brief bedankte de Vietnamese president de VS voor de toezegging van 4 miljard dollar aan het wereldwijde COVID19-initiatief voor het delen van vaccins COVAX en deelde hij zijn Amerikaanse collega mee dat Vietnam tot dusver twee zendingen van 2,5 miljoen doses AstraZeneca van het initiatief heeft ontvangen.

 “COVAX is echt een waardevolle en tijdige steun die Vietnam en veel ontwikkelingslanden helpt in de strijd tegen de pandemie te midden van het wereldwijde vaccintekort”, zo schreef president Phúc.

De Vietnamese president verwelkomde het besluit van de VS om 80 miljoen overtollige vaccindoses te sturen om de wereldwijde inspanningen te ondersteunen, vooral omdat de COVID19 situatie in Zuidoost-Azië en doordat complexe ontwikkelingen doormaakt.

President Phúc zei dat hij hoopte dat de VS Vietnam en andere landen zouden blijven steunen bij de levering van vaccins, en stelde voor om de samenwerking op het gebied van onderzoek, productie en technologieoverdracht voor COVID-19-vaccins te intensiveren.

De Vietnamese president zei dat Vietnam altijd groot belang hecht aan het alomvattende partnerschap met de VS en gelooft dat in de geest van vriendschap de twee partijen de bilaterale banden zullen blijven onderhouden en verdere voordelen zullen opleveren voor de volkeren van de twee naties.

 Eerder hebben Vietnamese leiders in gesprekken met leiders van veel landen, waaronder Rusland, China en Japan, gevraagd om steun te verlenen aan het land om toegang te krijgen tot COVID19 vaccins en om de banden aan te halen bij het onderzoeken, produceren en overdragen van technologie voor de productie van COVID19 vaccins.  

Vietnam ondergaat momenteel een ernstige COVID19 uitbraak, met sinds 27 april meer dan 4.000 besmettingen per dag.

Afgezien van 2,5 miljoen doses van COVAX, heeft Vietnam Nam met een bevolkingpercentage van 97 miljoen,  tot nu toe hebben slechts 400.000 doses ontvangen van de batch van 30 miljoen die het AstraZeneca heeft ontvangen.

Er zijn meer dan 1 miljoen prikken toegediend en ongeveer 28.000 mensen hebben de volledige twee doses gekregen.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: VietnamNews 
Content: Olleke Bolleke in Zuid Oost Azië 
Bron: VietnamNews

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!