3 jonge kinderen moeten zichzelf zien te redden nadat Pa in de gevangenis belandde en Ma de spurten nam.

~IS ER ARMOE OP STAL, DAN IS ER ARMOE OVERAL~
(Wanneer er één iets ontbreekt, zijn er meestal meerdere zaken die ontbreken)

SING BURI:- Dit soort voorvallen doen bij mij de nekharen opstaan, zo schreiend dat jij je bijna niet kunt voorstellen. Drie kinderen hebben moeten zien te redden nadat vader achter de tralies werd gezet en de moeder wegliep, de 3 alleen achterlatend die maar moesten zien hoe te overleven. De 3 kinderen zijn 11, 8 en 7 jaar oud en leven iets meer dan week op zich zelf.  

Het Sanook News-team meldde op 30 mei 2021 dat ze nieuws hadden ontvangen van de 38-jarige Thanad Ruengwong, bekend als Art.  Art is een vrijwilliger bij Poj Tech Tung Foundation in de provincie Sing Buri.  De vrijwilliger verklaarde dat 3 kinderen alleen in een huis in de hoofdstad Sing Buri werden aangetroffen.

Het stedelijke reddingsteam kreeg de melding van Art en ging naar het huis.  Het team ontdekte dat Film 11 jaar oud studeerde in klas 5, vriend 8 jaar oud studeerde in klas 2 en eerste 7 jaar oud studeerde in klas 1. Alle kinderen studeren aan de Wat Sangkharachawat Temple School.  Bij navraag bleek dat de kinderen al minstens een week op zichzelf aangewezen waren, zonder een drup drinkwater en een korrel rijst.

De vader is onlangs naar de gevangenis gestuurd en de moeder trok het niet meer en heeft ze alle drie verlaten.

Het meest schreiende was wel dat alle drie de kinderen er stellig van overtuigd waren dat hun moeder terug zou komen, maar zoals vaker in Thailand voorkomt, wist het reddingsteams dat dit nooit of te nimmer zou gebeuren

De 38-jarige Art heeft een paar vrienden gebeld die het huis hebben schoongemaakt en veel voedsel, water en geld hebben meegebracht.  Vrienden van de Pikun Thong-tempelgroep brachten ook veel spullen mee, waaronder kleding, snacks en meer als hulp voor de kinderen.  Een groep genaamd Inburi-groep bracht ook bedden, klamboes, kleding, melk en meer.  

Ook kwamen er ambtenaren van het Sing Buri Ministerie van Sociale Ontwikkeling en Menselijke Veiligheid op bezoek bij de kinderen.  Ze namen ook contact op met de familieleden die beloofden voorlopig voor alle 3 te zorgen.  Film de oudste gaat logeren bij zijn opa die monnik is in een tempel vlakbij het huis.  De 2 meisjes verblijven voorlopig even bij andere familieleden.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Sanook News. 
Content: Olleke Bolleke in Centraal Thailand
Bron: Sanook News.

2 gedachten aan “3 jonge kinderen moeten zichzelf zien te redden nadat Pa in de gevangenis belandde en Ma de spurten nam.”

  1. Soortgelijke situaties plegen ouder”s” triest genoeg zelfmoord na eerst hun kinderen omgebracht te hebben, in hun wanhoop.
    Gelukkig overleven deze kinderen dit alles.
    Met dank aan velen rondom hun.
    Het betere gezicht gelukkig van Thailand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!