Volgens een recente opiniepeiling wilt ruim 99% van de Thais wil dat het homohuwelijk legaal wordt

PATTAYA:- Het wetsvoorstel voor de huwelijk’s gelijkheidswet krijgt overweldigende publieke steun voorafgaand aan de verwachte inwerkingtreding later dit jaar. Meer dan 99% van de Thais wil dat Wetsvoorstel huwelijksgelijkheid wordt omgezet in een wet die legale voordelen biedt aan koppels van hetzelfde geslacht, zo blijkt uit een recente opiniepeiling.

In totaal keurde 99,3% van de respondenten, ondervraagd door contentplatform The Attraction van 20 mei tot 9 juni, het wetsvoorstel goed. Het aantal respondenten in de peiling is niet bekendgemaakt.

De drie belangrijkste redenen van de respondenten om het wetsvoorstel te steunen waren: het verlenen van huwelijksrechten aan koppels van hetzelfde geslacht (77,6%), het verlenen van het recht om de bezittingen van de echtgenoot te beheren (67,7%), en het verlenen van het recht om een ​​toestemmingsformulier te ondertekenen voor de medische behandeling van de echtgenoot ( 60,8%).

Bijna de helft van de respondenten (47,4%) zei dat de voortgang van het wetsvoorstel te danken was aan de Move Forward-partij, terwijl 26,3% zei dat het een publieke inspanning was, en 23,3% zei dat het een gezamenlijke inspanning van alle partijen was. Slechts 1,9% zei dat het een prestatie was van de regerende Pheu Thai-partij.

De voormalige leider van Move Forward, Pita Limjaroenrat, werd met 58% uitgeroepen tot de meest invloedrijke voorstander van de rechten van het homohuwelijk. Muzikant Pataradanai Setsuwan werd tweede met 55% en televisiepresentator Vuthithorn “Woody” Milintachinda werd derde met 28,5%.

Ruim driekwart (77,5%) van de respondenten was van mening dat de inwerkingtreding van het wetsvoorstel de mondiale reputatie van Thailand op het gebied van genderdiversiteit en openheid zou vergroten. Ondertussen zei 60,7% dat de wet paren van hetzelfde geslacht naar Thailand zou lokken voor vakanties of verblijf, terwijl 51,7% geloofde dat de wet aanverwante sectoren, waaronder toerisme, entertainment, huwelijksorganisatie en levensverzekeringen, zou helpen stimuleren.

Respondenten noemden winkelcentra-exploitant Central Group (56,5%) het bedrijf met de sterkste steun voor gendergelijkheid, gevolgd door TikTok (40,7%) en winkelvastgoedbedrijf Siam Piwat (33,3%).

Het wetsvoorstel inzake huwelijksgelijkheid werd op 27 maart in het Huis van Afgevaardigden voor de laatste keer behandeld, waarbij 400 parlementsleden voor stemden en slechts 10 tegen. Verwacht wordt dat het wetsvoorstel de goedkeuring en koninklijke goedkeuring van de Senaat zal krijgen voordat het later dit jaar wet wordt.

Olleke Bolleke in Pattaya 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!