Thailand erkent de “Wai” als nationaal symbool

PATTAYA :- In een poging om de nationale tradities te versterken heeft het Thaise kabinet besloten het traditionele ‘Wai’-gebaar te promoten als een officieel symbool van groeten en tekenen van respect in het hele land, zo maakte een plv. regeringswoordvoerder bekend.

Khun Karom Phonphonklang, de regeringswoordvoerder legde uit dat hoewel het ‘Wai’- gebaar zijn oorsprong vindt in India en via het hindoeïsme en het boeddhisme naar Zuidoost-Azië is gebracht, het door de Thais in de loop van de tijd op een unieke manier is aangepast en ontwikkeld ,,Thais hebben verschillende vormen van Wai ontwikkeld, die elk een andere en diepgaande betekenis hebben”, zo vertelde Khun Karom.

De uitvoering van de “Wai” is nauwkeurig en symbolisch: beoefenaars strekken hun handpalmen uit met de vingers dicht bij elkaar, en plaatsen vervolgens hun handpalmen tegen elkaar. Afhankelijk van de sociale status van de persoon die wordt begroet, brengen ze hun handen naar de kin, neus en lippen. richting het midden van de wenkbrauwen of richting de borst en het hoofd lichtjes kantelen. Deze gedifferentieerde uitvoering maakt het mogelijk om respect te uiten tegenover jongeren, ouderen, leeftijdsgenoten en monniken.

“De Thai Wai is meer dan een gebaar; “Het is een integraal onderdeel van de sociale etiquette en weerspiegelt de traditionele waarden van de Thaise samenleving”, benadrukte Karom. “Het symboliseert de warmte en diepe gevoelens van de mensen die dit gebaar uitvoeren.”

Met dit initiatief herhaalt de regering haar voornemen om de culturele wortels en eenheid van het land te versterken door het behoud en de bevordering van traditionele praktijken.

Olleke Bolleke in Pattaya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!