Vertrouwelijke patiënteninformatie in Oost-Thailand als verpakkingspapier voor pannenkoekjes gebruikt

CHONBURI:- Een verbouwereerde Thaise vrouw liet weten ergerlijk bezorgt te zijn, nadat ze een pannenkoek in Chonburi had gekocht, die bleek verpakt te zijn in een vel papier waarop de persoonlijke gegevens van een ziekenhuispatiënt stonden afgedrukt.

De vrouw benaderde de pers om het verhaal te verspreiden omdat ze vreesde dat de informatie in verkeerde handen zou kunnen vallen. Haar pannenkoek was verpakt in papier met patiëntinformatie van het Queen Sirikit Naval Hospital, dat onder toezicht staat van de Koninklijke Thaise Marine

De vrouw vertelde dat ze op zaterdag 17 september met haar familie in Chonburi was, een pannenkoek van een streetfood karretje de buurt van een openbaar park had gekocht en dat de behandelingsgeschiedenis van een patiënt op het inpakpapier stond te lezen.

De papieren verpakking onthulde de 13 cijfers van de ID van een patiënt, de volledige naam, telefoonnummers en telefoonnummers van familieleden, enz. Het Queen Sirikit Naval Hospital stond bovenaan de documenten en ze waren allemaal gedateerd in 2019.

De woordvoerder van de Koninklijke Thaise Marine, khun Pokklong Montartpalin, zei dat de afdeling de kwestie erkent en zich wil verontschuldigen voor de fout.  Hij gaf toe dat elk ziekenhuis onder legercontrole voorzichtiger moet zijn met informatiebeveiliging.

Khun Pokklong denkt dat het probleem is ontstaan ​​omdat willekeurige mensen toegang konden krijgen tot het gebied waar de oude documenten zijn opgeslagen ter voorbereiding op vernietiging, en iemand de documenten heeft meegenomen en aan een recyclingwinkel heeft verkocht.

Pokklong voegde eraan toe dat de raad van bestuur van het ziekenhuis de kwestie onderzoekt en een maatregel zou nemen om een ​​soortgelijk scenario in de toekomst te voorkomen.

Volgens de Wet bescherming persoonsgegevens, in Thailand afgekort het PDPA genoemd, die afgelopen juni van kracht werd, kunnen personen of organisaties die de informatiebeveiliging van anderen schenden een gevangenisstraf van maximaal een jaar, een boete van maximaal 1 miljoen baht of beide krijgen.  

Het slachtoffer kan ook aanspraak maken op schadevergoeding van de dader.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Sanook News 
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand
Bron:  Sanook News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!