Thailand vliegt dit hoogseizoen Russische toeristen binnen op chartervluchten

THAILAND:- In tegenstelling tot verschillende Europese landen die reisverboden voor Rusland invoeren, verwelkomt Thailand deze winter toeristen uit de voormalige Sovjetstaat met open armen.  De toeristische autoriteit van Thailand, het TAT heeft deze week plannen onthuld om Russische toeristen naar Thailand te vliegen via reguliere chartervluchten om de toeristeninkomsten te vergroten dit hoogseizoen, dat loopt van november tot februari.

In de jaren voorafgaand aan de pandemie genereerde de Russische markt een aanzienlijk deel van de toeristeninkomsten van Thailand, de Russen werden de op één na grootste internationale bronmarkt voor de toeristenindustrie van Phuket.

Zelfs met de bergen papierwerk, geld, quarantaine en verzekeringen die gepaard gingen met vakanties naar Thailand toen de grenzen tijdens de pandemie weer open kropen, waren de Russen de eersten die Test & Go/Thailand Pass downloadden en op een vliegtuig naar Thailand sprongen.

Sinds de Russische president Vladimir Poetin in februari een aanval op Oekraïne lanceerde, hebben verschillende luchtvaartmaatschappijen hun Thailand-Rusland-diensten opgeschort en is de toegang van Rusland tot het koninkrijk afgenomen.  Sommige diensten zijn nog steeds actief, maar de prijzen van tickets zijn vier tot vijf keer gestegen, waardoor reizen naar Thailand voor veel Russen een onrealistische optie is.  Russen willen nog wel dolgraag naar Thailand komen, maar zijn minder verbonden.

Momenteel is het Russen verboden om naar Litouwen, Letland, Estland en Polen te reizen.  De minister van Binnenlandse Zaken van Litouwen zei deze week dat Russische toeristen niet welkom zijn omdat driekwart van de Russische burgers de invasie van Oekraïne steunt, een conflict waarbij ten minste 5.827 Oekraïense burgers zijn omgekomen.

Maar Thailand moet dringend de inkomsten uit toerisme verhogen, met luchtvaartverbindingen tussen Thailand en de rest van de wereld op slechts 50% van de cijfers van 2019, volgens de TAT.

De TAT hoopt dat de Russen zullen terugkeren om hun roebels opnieuw in het koninkrijk te besteden als de verbinding tussen Rusland en Thailand wordt verbeterd.  Daarom werkt de TAT samen met reisbureaus om in het hoogseizoen drie keer per week Russische toeristen Thailand binnen te vliegen met chartervluchten.

Bovendien zal Aeroflot op 30 oktober 2022 dagelijkse rechtstreekse vluchten tussen Rusland en Phuket opnieuw lanceren.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron:  TrueID

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!