UPDATE | Twee verdachten gearresteerd voor het beroven van het kantoor van de Baht-buscoöperatie in Pattaya

PATTAYA:- Twee verdachten, geïdentificeerd als de 40-jarige Khun Veerapong, 40, en de 29-jarige Khun Thammarak, betrokken bij de inbraak in het kantoor van de Pattaya Songthaew (Baht-Bus) coöperatie aan Pattaya-Na Klua Road, zijn gisteren door de politie van Banglamung gearresteerd.

De politie heeft acht mobiele telefoons in beslag genomen, een mand met gestolen spullen, een koevoet en de motorfiets die bij de diefstal werd gebruikt. De inbraak vond plaats tijdens het weekend toen de verdachten inbraken in het kantoor van de coöperatie en op 8 juli verschillende spullen stalen uit een kluis onder het bureau van de voorzitter. Tot de gestolen spullen behoorden bezittingen die toeristen in baht-bussen hadden achtergelaten.

De verdachten bekenden dat ze op hun motorfiets bij het kantoor waren aangekomen en via een raam van een aangrenzend verlaten gebouw naar binnen waren geslopen. Ze klommen naar het dak, sprongen over een muur en gebruikten een koevoet om in te breken in de bovenverdieping van het kantoor. 

De verdachten hebben de CCTV-camera’s uitgeschakeld door ze met tassen te bedekken voordat ze het pand doorzochten en inbraken in de kluis, waarbij ze twee mobiele telefoons stalen. Ze gaven toe dat ze snacks en drankjes hadden genuttigd die ze op het terrein hadden aangetroffen vanwege uitputting door de langdurige inbraak, die meer dan twee tot drie uur duurde.

De twee vermoedelijke inbrekers demonstreren tegenover de politie hoe ze inbraken in het kantoor van de Pattaya Songthaew Coöperatie tijdens het naspelen van een misdaad, waarbij ze zich bij de voorzitter van de coöperatie verontschuldigden voor hun daden.

Het politieonderzoek, waarbij camerabeelden werden geanalyseerd en de gestolen mobiele telefoons via GPS werden gevolgd, leidde hen naar de schuilplaats van de verdachten, ongeveer drie kilometer van de plaats delict. Beide verdachten waren al eerder veroordeeld voor drugsgerelateerde misdrijven. 

De verdachten beweerden dat ze de inbraak hadden gepleegd omdat ze werkloos waren en hun elektriciteitsrekeningen niet konden betalen. Ze planden de inbraak om mobiele telefoons te stelen en sneden ongeveer twee kilo elektrische bedrading door om het koper te verkopen.

Tijdens de reconstructie an de misdaad boden beide verdachten hun excuses aan bij de coöperatievoorzitter voor hun daden. De totale schade aan het elektrische systeem van het kantoor en de kluis werd geschat op ruim 40.000 baht. 

De politie heeft de verdachten aangeklaagd en zal juridische stappen ondernemen.

Olleke Bolleke in Pattaya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!