Thailand gerangschikt als het zesde beste land ter wereld voor expats

PATTAYA:- InterNations heeft haar jaarverslag gepubliceerd waarin Thailand wordt gerangschikt als het zesde beste land ter wereld voor expats, en handhaaft zijn positie ten opzichte van het voorgaande jaar. De enquête, waarin in februari de antwoorden van ruim 12,500 expats zijn verzameld, beoordeelt 53 landen op meerdere indices, waaronder de kwaliteit van leven, het gemak van vestiging, werken in het buitenland, persoonlijke financiën en ‘essentials voor expats’ zoals huisvesting, administratie, taal en digitaal leven.

Panama voert de ranglijst aan als topbestemming voor expats, waarbij 82% van de respondenten hoge tevredenheid uitdrukt over hun leven daar, voornamelijk vanwege financiële voordelen, pensioenvooruitzichten en een verbeterde levenskwaliteit. Mexico en Indonesië volgen, respectievelijk op de tweede en derde plaats. Indonesië maakte vorig jaar een sprong van de 13e plaats en werd geprezen om zijn lage kosten voor levensonderhoud, gastvrije lokale bevolking en een evenwichtige werk-privéomgeving.

Spanje, Colombia en Thailand vervolledigen de top zes. Tot de onderste tien landen behoren daarentegen Koeweit, dat op de laatste plaats staat, gevolgd door Turkiye, Finland, Duitsland, Canada, Noorwegen, Italië, Malta, Ierland en het Verenigd Koninkrijk, die allemaal te maken hebben met verschillende uitdagingen die afbreuk doen aan de expatervaring.

Het rapport biedt een uitgebreid overzicht van de levens van expats wereldwijd, waarbij de verschillende elementen worden onderzocht die hun geluk en algehele ervaring in het buitenland beïnvloeden.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Olleke Bolleke in Pattaya

2 gedachten aan “Thailand gerangschikt als het zesde beste land ter wereld voor expats”

 1. Ik vind de 6de plaats nog hoog voor Thailand!!
  De leefomstandigheden zijn goed, maar de ziekteverzekering is NOG hoger dan in Nederland.
  en de ziekenhuis kosten schrikbarend hoog en eerst betalen voor dat je geholpen wordt .
  Je krijgt het welliswaar terug ALS je goed verzekerd bent.

  Maar probeer maar eens een verzekering af te sluiten na je 65 jaar!

  Je moet door een molen van keuringen en ze vinden altijd wat😰

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!