Inwoners van Pattaya leren Isaan-worstjes maken om inkomen te verzekeren

PATTAYA:- Net zoals veel van mijn medelanders in Thailand, die proberen het hoofd boven water te houden, zijn de inwoners van Pattaya bijgeschoold om dit te evenaren.

Om hun loopbaanontwikkeling te bevorderen en de lokale economie een impuls te geven, organiseerde de gemeente Pattaya deze activiteit voor de ontwikkeling van vaardigheden, waarbij de nadruk lag op het maken van worsten uit de Isaan (Noordoost-Thailand). 

Bij dit initiatief, dat de werkloosheid aanpakt die is verergerd door de financiële crisis, waren deskundige instructeurs aanwezig die hun kennis met de bewoners deelden.

Deze inspanning maakt deel uit van een breder plan om een ​​veerkrachtige, zelfvoorzienende gemeenschap op te bouwen. Door diverse beroepen en wederzijdse steun te bevorderen, bevordert het programma de eenheid en stelt het bewoners in staat producten te verkopen of uit te wisselen, waardoor een circulerend fonds binnen de gemeenschap ontstaat.

Het evenement bood training in aanvullende beroepen om het inkomen te verhogen en het productieve gebruik van vrije tijd aan te moedigen. De deelnemers kregen praktijkgerichte instructies over het maken van Isan-worst en de bereiding van ingelegde radijs, beide gratis aangeboden. Na afloop namen de deelnemers hun eigen Isaanse worstjes en ingelegde radijsjes mee om thuis op te peuzelen.

Olleke Bolleke in Pattaya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!