UPDATE | In de golf van Thailand is geen spoor te bekennen van de drie mysterieus verdwenen smokkelboten

SATTAHIP:  De provincie Chonburi aan de oostkust verkeert in hoogste staat van “radeloosheid”  nadat drie vissersboten die dienden als belangrijke bewijsstukken in een oliesmokkelzaak spoorloos verdwenen waren vanaf de pier van de marinepolitie in Sattahip. De tankers, gelinkt aan de beruchte smokkelaar Joe Pattani, werden voor het laatst gezien op de pier op 11 juni 2024.

De daaropvolgende verwoede zoekactie door de Marinepolitie is tot nu toe niet succesvol geweest. Na uitgebreide patrouilles tot aan Koh Chang keerden gisteren twee patrouilleboten zonder succes terug naar Sattahip. Een tip van de lokale bevolking leidde de hulpdiensten daarheen. De situatie blijft gespannen vanwege de zorgen dat de tankers mogelijk al de internationale wateren hebben bereikt.

Generaal-majoor Jaroonkiat Pankaew van de CID, uitte zijn bezorgdheid over de verdwijning van de tankers en benadrukte de noodzaak om de voortvluchtige bemanningsleden en de relevante maritieme politieagenten die mogelijk hun taken hebben verwaarloosd, ter verantwoording te roepen.

In een verrassende wending kon een bemanningslid dat niet aan de ontsnapping deelnam, worden ondervraagd. Hij heeft echter geen cruciale informatie onthuld en is van plan terug te keren naar zijn huis in Samut Sakhon.

Beveiligingscamera’s op de pier lieten de laatste bewegingen zien van de tankers, die op de dag van de verdwijning om 20.10 uur hun lichten doofden, een indicatie dat iemand de ontsnapping had gefaciliteerd. Deze beelden maken nu deel uit van een intensief onderzoek om duidelijk te maken hoe de tankers onopgemerkt konden ontsnappen.

Uit aanvullende rapporten blijkt dat de andere twee tankers die niet waren gestolen leeg waren, wat vragen oproept over de lading en de bestemming van de vermiste tankers. Terwijl het onderzoek voortduurt, zijn er arrestatiebevelen opgesteld tegen de 17 onderduikers. 

Het valt nog te bezien hoe de autoriteiten zullen reageren om de verantwoordelijken voor het gerecht te brengen en de vermiste tankers te vinden

Olleke Bolleke in Oost-Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!