Twee zusteren uit Zuid-Thailand bieden een klomp van 7,5 kg kostbare ‘Walvis kost’ te koop aan

SATUN:- Twee zussen in deze zuidelijke provincie hebben aangeboden om een ​​grote klomp te verkopen van wat ze beweren Ambergris te zijn, of “Whale Vomit”, een veelgevraagd ingrediënt in de parfumhandel. 

Ze zouden tot 10,8 miljoen baht kunnen verdienen als het 7,5 kilo grote stuk grijsgekleurde substantie ambergrijs blijkt te zijn, ook wel bekend als walvisgoud. De stof, die wordt uitgebraakt door potvissen, wordt verkocht voor maximaal $ 40.000 (1,4 miljoen baht) per kilo. 

De tweelingzussen Anyanee en Sukanya Chanamanee, 35, vertelden tegen de verslaggevers in hun huis in het hoofddistrict van Satun dat ze van plan waren het stuk te verkopen als het ambergrijs zou blijken te zijn. Ze vroegen ook om hulp om de authenticiteit te bewijzen. Anyanee zei dat al het geld dat ze verdient met de verkoop het leven van haar familie zou helpen verbeteren.

Ze voegde eraan toe dat haar man en zoon de klomp zagen terwijl ze tijdens een harde wind met metershoge golven voor de kust van de provincie aan het vissen waren. De mannen trokken het aan boord en stuurden foto’s van het object naar familieleden, die suggereerden dat het waardevol “walvisgoud” zou kunnen zijn. “We hopen dat dit een kostbaar object is dat ons leven ten goede zal veranderen. We hebben altijd in ontberingen geleefd”, zo vertelde khun Anyanee.

Als blijkt dat het stuk hoogwaardig ambergrijs is, zou het geld dat wordt verdiend met de verkoop ervan worden besteed aan het repareren van de vissersboot van haar familie en het kopen van nieuw visgereedschap, voegde ze eraan toe. De familie nodigde potentiële kopers uit om telefonisch contact met haar op te nemen via 082 370 7028. Ze zal ook monsters van de klomp laten testen op echtheid. 

Ambergris wordt geproduceerd door potvissen die grote hoeveelheden koppotigen eten, zoals inktvissen en inktvissen. Onverteerbare delen van deze wezens, zoals snavels en pennen, binden zich samen in de darmen van de walvis en worden langzaam een ​​vaste massa die gedurende vele jaren in het enorme zeezoogdier groeit. De walvis braakt dan de massa uit, die stolt en op het oppervlak van de oceaan drijft. Het heeft in het begin een vieze geur, maar ontwikkelt een zoete en langdurige geur na uitdroging, waardoor het zeer gewaardeerd wordt door parfummakers als een fixeermiddel dat langdurig de geuren afgeeft.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!