Thailand heeft wederom een week van zwaar weer voor de boeg

THAILAND:- Het Thais meteorologisch instituut heeft óók voor deze komend week weer een waarschuwing doen uitgaan, het wordt wederom een week met plotselinge overstromingen als gevolg van geïsoleerde zware tot zeer zware regen in de meeste delen van het land.

Over het algemeen zou de komende dag de gematigde zuidwestmoesson de overhand hebben op de Andamanse Zee, het zuiden en de Golf van Thailand. 

Daarom zijn aan het begin van de week geïsoleerde zware tot zeer zware regenval mogelijk, terwijl van de 14e tot de 17e continue regenval wordt verwacht in het noorden, het noordoosten, het centrum, inclusief Bangkok en omgeving, het oosten en het zuiden.

In het noorden van Thailand is er sprake van verspreidde zeer zware regenval, en voor de rest van de week worden verspreide tot vrij wijdverspreide onweersbuien met geïsoleerde zware regen voorspeld. De minimumtemperatuur is 21-25 °C en de maximumtemperatuur is 28-34 °C.

In het noordoostelijk deel worden deze week verspreidde tot vrij verspreide onweersbuien met geïsoleerde zware regenval verwacht met een minimumtemperatuur van 20-26 °C en een maximumtemperatuur van 28-36°C.

In het centrale deel worden verspreide onweersbuien en geïsoleerde zware regenbuien voorspeld met vrij wijdverspreide onweersbuien met geïsoleerde zware regenval zijn waarschijnlijk tot de 17e. De minimumtemperatuur is 22-27 °C en de maximumtemperatuur is 31-37 °C.

In Bangkok en omgeving worden verspreide tot vrij wijdverspreide onweersbuien en geïsoleerde zware regenval voorspeld gedurende de hele periode met een minimumtemperatuur van 24-28 °C en een maximum van 30-36 °C.

In Oost-Thailand, waaronder Chonburi, wordt gedurende de hele periode verspreid tot vrij wijdverbreide onweersbuien en geïsoleerde zware regenval voorspeld. In de komende dagen kan de golfhoogte ongeveer 1 meter bedragen en bij onweersbuien zelfs meer dan 1 meter. En van de 14e tot de 17e kon het bij onweersbuien ongeveer 2 meter en meer dan 2 meter bereiken.

Aan de oostkust van Zuid-Thailand worden geïsoleerde tot verspreide onweersbuien en geïsoleerde zware regenval verwacht tijdens de 12e – de 13e en de golfhoogte is ongeveer 1 meter en meer dan 1 meter in onweersbuien. Er worden verspreide onweersbuien met geïsoleerde zware regenval verwacht tot de 17e en de golfhoogte is ongeveer 1-2 meter en ongeveer 2 meter in onweersbuien.

Aan de westkust worden verspreide onweersbuien en geïsoleerde zware regenval voorspeld tussen de 11e en de 13e en de golfhoogte is ongeveer 1 meter en meer dan 1 meter in onweersbuien. Tijdens de 14e – de 17e worden verspreide tot vrij wijdverspreide onweersbuien voorspeld met geïsoleerde zware regenval.

Olleke Bolleke, uw nieuwsbeer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!