Op kort termijn zal er een veerboot tussen Pattaya en Koh Samui gaan varen 

PATTAYA:- In het afgelopen weekend heeft rederij Samui Cruise een proefvaart gemaakt voor een nieuw op te zetten veerdienst tussen Koh Samui en Pattaya.  De dienst zal naar verwachting later deze maand beginnen, hoewel de exacte vertrekdata nog moeten worden bepaald.

Het overzetten duurt iets meer dan 12 uur  en zal volgens planning om 17.00 uur vanuit Pattaya het ruime sop kiezen en om 08.00 uur op Samui aankomen. Het aantal afvaarten per week is nog niet bekend.

De manager van de rederij zei  dat ze ernaar uitkeken om de reguliere dienst aan boord van hun Seahorse Ferry-boot te starten.

 “SPcruise zal eind september 2022 klaar zijn om onze retourcruise van Pattaya naar Koh Samui te bedienen, alle informatie zal tijdig worden vrijgegeven via www.SPcruise.com.”

Het schip lijkt meer op een cruiseschip dan op een veerboot, met zitmogelijkheden variërend van een ligstoel op instapniveau tot een capsulebed tot eersteklas privévertrekken die praktisch op een hotelkamer lijken.

De prijzen voor de verschillende stoel-, bed- en kamertypes variëren, maar naar schatting kosten de kamers ongeveer 3.000 baht voor een overnachting.

De veerboot is voorzien van allerlei luxe voorzieningen: het heeft een restaurant, spa- en massagediensten en een verscheidenheid aan uitgaansgelegenheden.

Net als een cruise is het schip uitgerust met een bar, een karaokebar en een discotheek.  Het vervoeren van een auto of motor is ook eenvoudig, aangezien het schip twee parkeerlagen heeft.

De proefvaart verliet Pattaya vrijdag laat in de middag en kwam zaterdagmorgen onder groot gejuich in Koh Samui aan.

Een aantal professionals uit de reisindustrie was uitgenodigd voor een openingsgala aan boord van de veerboot, met een open bar, indrukwekkend eten en livemuziek om de lancering van de nieuwe route te vieren.

Wanneer de reguliere dienst weer wordt hervat, vaart de veerboot tussen de provincie Chonburi vanaf de Chuksamed-pier in Sattahip en de Nathon-pier, de grootste pier in Koh Samui die traditioneel wordt gebruikt door cruiseschepen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand 
Bron: The Thaiger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!