Twee zussen beginnen kringloop in Den Helder en halen met opbrengst Thaise kinderen uit prostitutie

NEDERLAND:- De binnenstad van Den Helder heeft er vandaag een kringloopwinkel bij. Maar als je niet wist dat het een kringloopwinkel was, zou je denken dat het een ‘gewone’ winkel was. Zussen Sanne (30) en Jasmijn (27) Boon uit Den Helder gaven hun baan op voor een nieuw avontuur aan de Keizerstraat in Den Helder en vandaag is de officiële opening van hun stijlvolle Kringloopwinkel Mooier. 

In het centrum van Den Helder zijn Sanne en Jasmijn al maanden bezig met de verbouwing van hun kringloopwinkel. Ze gaven hun baan op voor dit avontuur, wat een gewaagde stap is. “We hadden heel erg de behoefte om maatschappelijker bezig te zijn in ons werk en dat misten we heel erg in het werk dat we deden”, vertelt Jasmijn. 

Maar het blijft niet bij de kringloop alleen. Ze koppelen een groot deel van de opbrengst namelijk aan een goed doel dat een vriend van de meiden is opgestart in Thailand. “Daar halen ze kinderen uit de prostitutie”, vertelt Sanne. De zussen starten nu met drie kinderen die ze gaan sponsoren, maar hopen straks genoeg omzet te hebben om nog meer kinderen te helpen zodat ze een veilig leven kunnen opbouwen. 

Jasmijn en Sanne staan te popelen om hun winkel vandaag te kunnen openen. Alle kledingstukken zijn voorzien van een kaartje, elk product is bestickerd met een prijs en de kassa werkt. De prijzen proberen ze zo laag mogelijk te houden. “Je kan een kopje of schoteltje al voor 20 cent krijgen en hele mooie meubels gaan voor maximaal 100 euro weg, maar we vinden het wel belangrijk dat het betaalbaar blijft voor mensen.”

‘Spullen weggooien’
De kringloopwinkel van Sanne en Jasmijn laat zien dat bepaalde producten makkelijk een tweede – of zelfs derde – leven kunnen krijgen. “We hebben een soort wegwerpmaatschappij gecreëerd, terwijl dat ontzettend zonde is en slecht is voor het milieu”, legt Jasmijn uit. “Gooi het alsjeblieft niet weg en lever het in, zodat het weer een nieuw plekje krijgt bij iemand anders.”

Kringloop Mooier heeft twee inzamelpunten: Aan de achterzijde van de winkel aan de Keizerstraat in Den Helder en aan de Malzwin 2201 in Julianadorp.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Kelly Blok
Content: Kelly Blok
Bron: NH Nieuws

3 gedachten aan “Twee zussen beginnen kringloop in Den Helder en halen met opbrengst Thaise kinderen uit prostitutie”

  1. Ik woon 17 jaar in Thailand en zou graag die organisatie die jonge meisjes uit de prostitutie halen willen helpen indien nodig,ik woon in het N.O.van Thailand.

  2. Dat een jong meisje in de prostitutie beland is vaak zo dat er is in thailand geen sociale zaken en de Thaise man niet erg trouw is die een paar kinderen op deze wereld zet en er dan voor kiest er met een andere vrouw er van door te gaan zonder zich verder om zijn kinderen te bekommeren en geen allimentatie betaald,om toch te overlven gaat dan het oudste meisje al op zeer jonge leeftijd in de prostitutie om zo zo het gezin verder te helpen.En wordt dan ook weer door Thaise mannen uitgebuit.

    1. Klopt helemaal, Thailand kent volgens mij geen sociaal opvangnet als in europeschelanden o.a. als in Nederland.Geen baan geen geld en geen geld geen dak boven je hoofd en geen eten.Ik woon ook in Thailand en onervind het zelf in mijn schoonfamilie ook.En deze te helpen is verdomp moeilijk als je zelf ook maar net rond kund komen. Ze in huis nemen is heel gevaarlijk en dar mee bedoel ik. De gouden regl in Nederland.Je mag geen mensen of familie leden in huis nemen want dan komt je AOW en pensioen in groot gevaar. Daar je onmiddelijk gekort gaat worden, ook al krijg je er geen cent voor. De barmhartigheid om mensen of jonge familie leden im huis op te nemen brengd je dus onmiddelijk in de moeilijkheden.Dus van uit dat punt beginnen de meeste daar niet aan. Wel jammer want zo zouden deze jonge jongens en meisjes geholpen kunnen worden en dus ook voor kopen dat ze afglijden. Maar helaas het is niet anders. Goed doen wordt op die manier gestraft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!