Autopsie onthult dat een plastic beker in een Bruda-walvis bij Phuket de doodsoorzaak was

PHUKET:- Een plastic beker werd gevonden in het kadaver van een Bruda-walvis die voor de kust van Phuket werd gevonden, zo verkondigde de directeur-generaal van Marine and Coastal Resources.

Khun Atthapol Charoenchansa, de afdelingsdirecteur-generaal, zei dat het rottende karkas van de 13 meter lange vrouwelijke Bruda-walvis zaterdag werd gevonden drijvend in de baai van Laem Sai ten zuiden van Koh Racha.

Attapol zei dat hoewel niet wordt aangenomen dat de plastic beker het spijsverteringsstelsel van de walvis blokkeerde, het moeilijk was om de exacte doodsoorzaak vast te stellen omdat de organen erg verrot waren.

Er werden ook twee Nipa-palmvruchten gevonden in de maag van de walvis en parasieten in de darmen.  Nipa-palm maakt geen deel uit van het dieet van een walvis.

Atthapol zei dat hoewel de plastic beker misschien niet de belangrijkste doodsoorzaak is, mensen er nog steeds van moeten afzien afval in de zee te gooien omdat het zeedieren doodt.

In plaats daarvan, zei hij, zouden mensen moeten helpen afval te verzamelen dat in de zee drijft of de 24-uurs 1362 hotline bellen om te melden als iemand afval in de zee dumpt.

Attapol zei dat het Upper Andaman Marine and Coastal Resources Research Center werd gewaarschuwd voor het drijvende karkas door het netwerk van Koh Racha Yai voor het behoud van mariene hulpbronnen.  Hij voegde eraan toe dat het centrum twee boten heeft gestuurd om het karkas naar Phuket te slepen voor autopsie.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand
Bron: Thaise media 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!