Thailand is een stoomtrein met 70 miljoen mensen aan boord en moet blijven rijden

BANGKOK:- Volgens premier Prayut Chan-o-cha is Thailand een stoomtrein die 70 miljoen Thaise en buitenlandse burgers aanmoedigt om in te stappen en mee te rijden naar het internationale toneel, zo verkondigde hij.

De premier maakte de metaforische opmerking toen hij de tentoonstelling “FTI Expo 2022” voorzat in het Chiang Mai International Exhibition and Convention Centre.  De tentoonstelling wordt tot en met morgen door de Federation of Thai Industries georganiseerd.

Hij zei dat het niet gemakkelijk was om deze trein te laten rijden en zijn passagiers te vergemakkelijken vanwege het verschil in loopbaan, leeftijd en capaciteiten.

“Het eerste dat we kunnen doen, is een goede trein voorbereiden en de passagiers aanmoedigen om erin te stappen”, zei hij.

Hij zei dat de regering veel geld had uitgegeven om voor de gezondheid van de burgers te zorgen tijdens de Covid-19-crisis, omdat een goede gezondheid belangrijk is.

Hij benadrukte dat hij de energieprijs wil verlagen, omdat hierdoor de transport-, productie- en servicekosten zijn gestegen, evenals land’s inflatie, en beloofde de financiële stabiliteit van het land te handhaven in een poging het vertrouwen van landen over de hele wereld te winnen.

“Hoewel we leningen hebben geleend, heeft Thailand nog steeds een sterke financiële stabiliteit”, zei hij.

Hij wilde ook de Asean-regio zien als een vredige plek met voldoende voedselbronnen voor de rest van de wereld.

“Als we samen blijven meerijden, zal de economie van Thailand een positieve ontwikkeling doormaken”, zei hij. “Daarom is liefde, eenheid en stabiliteit het allerbelangrijkste, aangezien we niet meer tegen elkaar kunnen blijven vechten.”

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!